هدف از نوشتن این مقاله تحلیلی، توجه دادن کسب و کارهای کوچک به مشکلاتی است که در اثر بزرگ شدن شرکت های کوچک و تبدیل شدن آنها به غولهای با اینترسی بالا و اصطلاحا “تنبل” ممکن است بوجود آید. و این مشکلات در محصولات آنها منعکس می گردد.
وسوسه رشد سریع و جذب مشتریان زیاد، آفت مخربی برای کسب و کارهای کوچک است. این وسوسه موجب می شود تا به هر نیازی که می تواند مشتری را راضی نگه دارد تا به سوی رقبا نرود و موجب کسب درآمد شود، پاسخ داده شود که این امر، درد سرهای فنی، مالی، حقوقی و در پی آن نارضایتی مشتریان قدیمی، قربانی کردن پیشرفت و توسعه تخصصی و افت کیفی محصولات و خدمات را در پی دارد.
همانطور که می دانیم شرکت همکاران سیستم یکی از شرکتهای مطرح کشور در زمینه فناوری اطلاعات بوده و نام آن در مجامع فناوری همواره شاخص می باشد. این شرکت دارای مشتریان زیاد در سراسر کشور بوده و همواره پشتیبانی وحمایت از آنان را سرلوحه کارهای خود قرار داده است.
یکی از مجموعه های سازمانی بزرگ کشور حدود ۸ سال پیش با انتخاب این شرکت برای اجرای نرم افزار اتوماسیون اداری یکی از تحولات اساسی در نظام اداری خود را رقم زد. نرم افزار اتوماسیون همکاران کاستی هایی هم داشت که همواره با پشتیبانی به موقع شرکت اثر آنها کمرنگ می شد.
سالها گذشت و زمزمه نرم افزار اتوماسیون تحت وب همکاران سیستم به گوش خورد.
تبلیغات شرکت نشان می داد توجه خاصی به این نرم افزار شده است. از طرفی تعدد مشتریان و بازخوردهای آنها و همچنین پیشرفت توانایی های مالی و فنی شرکت این انتظار را به وجود می آورد که در نرم افزار جدید شاهد رفع کاستی های سیستم قبلی و افزایش سهولت کاربری آن باشیم.
این خوشبینی به قابلیت های نرم افزار با توجه به سوابق شرکت همواره وجود داشت تا جاییکه در فروردین سال ۱۳۹۱ طی تفاهم نامه ای با شرکت مقرر شد سیستم جدید در تمام واحدهای آن سازمان در سراسر کشور پیاده سازی شود.
این واحدها به تدریج اقدام به تامین بسترهای مناسب برای شروع پروژه نموده و نهایتا پس از عقد قرارداد و ارائه آموزشهای لازم عملیات تبدیل اطلاعات انجام گرفت. این کار در یکی از واحدهای آن سازمان هم انجام گرفت که در ادامه مشاهدات و ارزیابی اینجانب (چیا چاره خواه) به استحضار خواهد رسید.
۱- بدور ماندن از اتفاقات و نوآوری های روز در سیستم های تحت وب
متاسفانه پس از پیاده سازی سیستم در کمال ناباوری مشاهده شد که نه تنها انتظارات بدیهی همگان از یک سیستم بلوغ یافته برآورد نشد بلکه ضعفها و اشتباهات گذشته به شیوه ای غیرمسئولانه تقویت و تشدید شده است!
این مساله پس از حدود یک ماه از پیاده سازی سیستم روزبروز بیشتر خود را نشان می دهد.
می توان گفت که دلیل اصلی این نقصان همانا عدم وجود اراده ای قوی در میان مدیران شرکت برای بهبود مستمر می باشد. مشاهده نرم افزار نشان می دهد که در این چند سال به جای توجه به تحولات اساسی دنیای اتوماسیون و سهولت و اشتراک پذیری دانش سازمانی همواره به نیازهای متنوع و گاه متناقص کاربران متعدد سیستم توجه شده است و سعی شده تمامی آنها به نوعی در سیستم گنجانده شود. در واقع انگار تمام گفته های کاربران مختلف بدون هیچگونه پالایشی در سیستم آورده شده و تلاشی جهت هماهنگ سازی و یا ادغام یا کارشناسی این نیازها انجام نگرفته است.
در حالیکه تمام سیستم ها به سمت هوشمندی و سادگی پیش می روند که مستلزم تلاش بیشتر برنامه نویسان برای تسهیل امور کاربران می باشد اما در برنامه همکاران سیستم به وضوح مشاهده می شود که هیچ تلاشی برای راحتی کاربر انجام نشده است و در واقع کاربر مجبور است گام به گام در کنار برنامه نویس و با دیدگاه او پیش برود. تاجاییکه گاها برای مشاهده و ویرایش چند رکورد کوچک مجبور است همگام با برنامه نویس جداول پایگاه را انتخاب کند ویرایش کند و سپس ثبت کند.
۲- خمودگی سرتاسری
شعور سیستمی به کمترین میزان خود رسیده و خمودگی سرتاسری در جایجای آن مشاهده می شود. جای تعجب است در زمانی که شرکت های پیشرو همواره باید در حال یادگیری سازمانی و سیستمی بوده و پیوسته در حال ارتقای خود باشند، آنگاه شرکت های بزرگ فناوری بلوغ و پختگی خود را از دست داده و کند و کندتر می شوند. به نظر می آید این هم بخشی از دینامیزم و مرحله ای از زندگی شرکت های بزرگ فناوری می باشد. یکی از دلایل این خمودگی همانا عدم وجود بازار رقابتی می باشد.بدیهی است در دنیای رقابت شرکت ها مجبور به ارتقای خود شده و در غیر این صورت چاره ای جز ترک صحنه نخواهند داشت.
۳- دنیای روز اتوماسیون اداری:
در سالهای اخیر به واسطه پیشرفت تکنولوژی های ارتباطی و پردازشی تحولات چشمگیری در عرصه سیستم های اتوماسیون اداری در دنیا رخ داده است. شاید بتوان بخشی از این تحولات را در سیستم دانشی جدید مایکروسافت به نام SharePoint دید. در واقع تلاش تمامی سیستم های اتوماسیون همانا افزایش قابلیت اشتراک پذیری اطلاعات و کارگروهی بر روی نامه ها و مکاتبات بوده است. تلاش آنها بر این است که همکاری های درون سازمانی را افزایش دهند و نهایتا دانش سازمانی بلوغ یافته تری را شاهد باشند. سیستم های اتوماسیون اداری هم به عنوان بخشی از این جریان در راستای اشتراک سازمانی و بلوغ دانشی سازمان گام می نهند.
۴- پیچیدگی های غیر ضروری:
با توجه به تحولاتی که دنیای مفهومی اتوماسیون بوجود آمده، متاسفانه در نرم افزار جدید اتوماسیون همکاران در کمال تعجب مشاهده می شود که به جای تقویت سهولت و اشتراک پذیری اطلاعات و دانش سازمانی، آنچه که بیشتر از همه مورد توجه و تمرکز ویژه قرار گرفته همانا تعریف و تحدید سطوح دسترسی تا ریزترین جزییات می باشد. به گونه ای که مبادا در جایی خطایی از کاربر سر بزند. انگار سیستم بر اساس بی اعتمادی بین مدیران و کارشناسان طراحی شده است.
در واقع بوروکراسی سنتی در ادارت ایرانی را به گونه ای سیستماتیک و پیچیده در نرم افزار جدید تعریف نموده اند. برای اولین بار بورکراسی نرم افزار از بورکراسی سنتی پیشی گرفته است. شاید بهتر باشد از لحاظ پیچیدگی نام سیستم را به “سیستم حسابداری اتوماسیون” تغییر داد بهتر باشد!
تلاش مشخصی جهت ایجاد تسریع و تسهیل در امور مشاهده نمی شود. اما به عنوان مثال به “عنوان افراد” در سیستم توجه کافی شده است. مثلا در تعریف نام اشخاص می توان علاوه بر “عنوان فرد” یک “عنوان محترمانه” هم برای او تعریف نمود. شاید در نسخه های آتی نرم افزار “عنوان خیلی محترمانه” هم اضافه شود!!
۵- رابط کاربری:
رابط کاربری در هر سیستمی اولین و مهمترین بخش آن می باشد. توجه به اصول روانشناسی از نیازهای اصلی آن می باشد. توجه به ترکیب رنگها و جانمایی آیکون ها و تفکیک پذیری و چشم نوازی صفحات و پیروی از اصول واحد از اصول اولیه آن می باشد. ارگونومی صفحات باید به گونه ای باشد که در کاربر احساس اعتماد و اطمینان به وجود آید. جهش بین صفحات باید در کمترین سطح صورت گیرد. این همان نیازی است که فناوری آژاکس پوشش می دهد.
از لحاظ بصری هیچگونه شباهت بین سیستم قبل و جدید وجود ندارد و از طرفی پراکندگی آیکون ها استرس کاربر را فزون بخشیده است.
اگر بخواهیم به صورت منصفانه در مورد نرم افزار جدید اتوماسیون قضاوت کنیم، باید گفت که رابط کاربری برنامه کلا نیاز به تحولات اساسی دارد. در سیستم جدید به نظر می آید تعداد انبوهی آیکون به صورت تصادفی در صفحه اصلی برنامه جای داده شده اند. تناسب و سنخیتی بین آیکون های مجاور هم وجود ندارد. تا جاییکه آیکون “خروج” از سیستم به جای قرار گیری در گوشه صفحه، در وسط صفحه خودنمایی می کند. رابط کاربری غیربصری، غیرملموس، پراکنده و غیر ارگونومیک می باشد. به گفته کاربران دبیرخانه از لحاظ روحی خسته کننده بوده و احساس ناامنی ایجاد می کند. ستون ها و سطرها تنظیم نیستند و مرزهای قابل تفکیک ندارند. تمام سطوح برنامه صاف و flat و یکنواخت می باشد و تفکیک واضحی بین بلوک های مختلف اطلاعاتی وجود ندارد.
۶- موارد فنی سیستم:
سالهاست که فرمت و ساختار یک ایمیل همان سادگی و شکل خود را حفظ کرده چراکه نشان داده است توانایی برآورد اصلی ترین نیاز کاربران که همانا مکاتبات سریع می باشد را داراست. از طرفی سیستم های جدید نشان می دهد که همگی در جستجوی افزایش سهولت و سرعت ارتباطات و اشتراک پذیری اطلاعات می باشند.اما آنچه در نرم افزا همکاران اتفاق افتاده همان پیچیده شدن مراحل ایجاد و ارجاع نامه و از طرفی سخت شدن تبادل نامه از طریق ece می باشد. مشکل سرور فاکس که یکی از پایه های اصلی سیستم است کماکان به قوه خود باقی است. علی رغم تلاش کارشناسان شرکت، امکان ارسال اتوماتیک و بدون دردسر فکس و ece وجود ندارد.
از لحاظ مفهومی تحلیل های سیستم تا حدود ۶۰ درصد تغییر کرده و به سمت پیچیدگی رفته است. این پیچیدگی را می توان در لغات جدیدی که به مفاهیم سیستم اضافه شده دید : امضا کننده نامه، گیرنده نامه، گیرنده ارجاع ، گیرنده رونوشت اصلی ، گیرنده رونوشت داخلی ، توزیع نامه ، ثبت متقابل ،ثبت ارجاع ، مدرک جدید ، فهرست نامه ها ، کارتابل جاری ، کارتابل یادداشت ، کارتابل حذف ، جستجوی ارجاع ، جستجوی نامه و… که هر کدام در جایی قرار دارند. نمونه ای از آموزش های ارائه شده در مورد سیستم : “این گیرنده آن گیرنده نیست بلکه این گیرنده همان گیرنده اصلی نامه است اما آن گیرنده گیرنده ارجاع نامه است!!” مشاهده می شود که حتی بین لغات تفکیک خاصی صورت نگرفته است.
طبق گزارش کاربران، نامه های کارتابل که مربوط به زمان های گذشته مثلا ۳ ماه پیش می باشد و قبل از آن قابل مشاهده نیست. انگار باید برای تک تک کاربران انتقال کارتابل صورت گیرد.
و نهایتا اینکه سیستم با اعتراض های مختلف کاربران در حال پیاده سازی می باشد.
۷- هر نقطه از دنیا دفتر کار شماست؟! نه، اینطور نیست!
در حالیکه در صفحه مربوط به انوماسیون اداری در وب سایت این شرکت، ادعایی مبنی بر تحت وب بودن برنامه وجود دارد اما برای پیش نیاز، نیاز به نصب انواع و اقسام برنامه های متنوع و انجام تنظیم های مختلف می باشد. یعنی عملا برنامه وابسته به تنظیمات متعدد می باشد. همچنین این سیستم نیاز به کلاینت های با توانایی بالا دارد. در غیر اینصورت مشاهده نامه ها به طور محسوس و کسالت آوری کند می باشد. این در حالیست که سیستم اتوماسیون اداری که فقط یک نامه را نشان می دهد نباید نیاز به سیستم قوی داشته باشد.
۸ – امنیت مکاتبات اداری، یک بام و دو هوا!
درحالیکه در جای جای سیستم برای مشاهده نامه فرمت را به آکروبات تغییر می دهد تا مبادا تغییر در نامه رخ دهد که این خود باعث کندی برنامه می شود. اما در کمال تعجب می بینیم که نامه ها را با فرمت word به همراه امضا زنده ایمیل می کند!
۹ – دردسرهای انتقال از سیستم ویندوزی به سیستم اصطلاحا تحت وب:
جدای از زمان بسیار طولانی برای تبدیل پایگاه های اطلاعاتی و انتقال اطلاعات قبلی برای سازمانهایی که نسخه قبلی تحت ویندوز این اتوماسیون را داشته اند، اطلاعات زیادی در حین انتقال (Convert) از بین خواهد رفت و میبایست سرور نرم افزار قبلی برای احتیاط بیشتر و مبادا نامه ای را درست منتقل نکرده باشد، در محیط سازمان فعال باقی بماند.
۱۰ – نوبت شماست.
اگر شما هم از کاربران نرم افزار اتوماسیون همکاران سیستم هستید، نظرتان را با من و دیگر خوانندگان و مخاطبان خوشفکری در میان بگذارید.
در آخر، پیشنهاد می شود با توجه به مشکلات مطرح شده فوق که تنها بخش کوچکی از ناملایمات این سیستم اتوماسیون اداری است، در صورتیکه اتوماسیون از سیستم های اصلی سازمان یا شرکت شما نمی باشد و نباید این همه زمان و هزینه صرف آن شود، به نظر از سیستم قبلی و یا سیستم های دیگر که قابلیت رفع نیازهای سازمانی را دار می باشد، استفاده نمایید.
ویراستار: سهیل عباسی
جوابیه همکاران سیستم
لازم به ذکر است که در پی انتشار مطلب فوق، شرکت همکاران سیستم جوابیه رسمی تهیه و به مدیریت سایت خوشفکری ارسال کرده است، که متن این جوابیه بدون هیچگونه تلخیص و تحریف به شرح ذیل، در اختیار خوانندگان محترم خوشفکری قرار داده می شود. ما قضاوت را به مخاطبان عزیز واگذار می نماییم:
در تاریخ ۶ شهریور ۹۱، مطلبی با عنوان «ده دلیل که نباید از سیستم اتوماسیون اداری همکاران سیستم استفاده کرد» در سایت خوشفکری منتشر شد. این مطلب به رغم تلاش ظاهری برای تحلیل یک محصول، دارای نقایص و اشتباهات متعددی است که آن را از یک نقد حرفهای جدا میسازد. شرکت همکاران سیستم ضمن استقبال از نقد حرفهای و تخصصی و اعتقاد به مزایای آن توجه نویسنده و مخاطبان آن رسانه را به این نکته جلب میکند که نقد حرفهای در حوزه تخصصی مانند نرمافزار باید مبتنی بر تجربه و دانش مرتبط و بدور از کلی گویی باشد.
بنابراین برای روشن شدن اذهان عمومی مخاطبان و همچنین نویسنده گرامی، پاسخهایی حول محورهای مطرح شده در نوشتار مذکور، تهیه شده است که به شرح زیر ارائه میشود.
۱- نوآوریها و فناوریهای بکار گرفته شده در اتوماسیون تحت وب همکاران سیستم
برخلاف ادعای نویسنده مبنی بر دورماندن اتوماسیون اداری تحت وب همکاران سیستم از نوآوریهای روز دنیا، در اتوماسیون تحت وب امکاناتی از قبیل گیشه مکاتبات الکترونیک ارباب رجوع، موتور گردش کار، امضای دیجیتال، احراز هویت دوعامله، ارجاع بین سازمانی، ارسال پیامک، ارتباط با تلفن گویا و کارتابل آفلاین وجود دارد که کاملاً منطبق با نیازهای روز بازار و روندهای جدید تکنولوژی در این محصول قرار گرفته است.
۲- مدیریت نیازمندیهای جدید کاربران در همکاران سیستم
همانطور که نویسنده محترم نیز اشاره کردهاند درخواستها و نیازهای کاربران همواره در جهت بهبود محصولات همکاران سیستم مد نظر قرار گرفته است و این اتفاقا نشان از مسئولیتپذیری شرکت در قبال مشتریان محصول خود است. لازم به توضیح است که در شرکت همکاران سیستم، تمامی درخواستهای مشتریان توسط مدیر محصول مربوطه بررسی شده و در کمیتههای تخصصی با حضور کارشناسان زبده، به دقت ارزیابی میشوند و درخواستهای با تکرار بالا، کاربری عمومیتر و ارزش افزوده بیشتر، اولویت بندی و پس از تحلیل و طراحی، در سیستم گنجانده میشود.
۳- مقایسه SharePoint مایکروسافت با محصولات اتوماسیون اداری
در بخشی از این نوشتار اتوماسیون اداری همکاران سیستم با محصول SharePoint مایکروسافت مقایسه شده است، در حالیکه متخصصان فناوری اطلاعات میدانند که کاربرد محصول SharePoint راهاندازی سایتهای سازمانی برای تسهیم اطلاعات، مدیریت مستندات و انتشار گزارشات میباشد نه مدیریت مکاتبات اداری درون و برون سازمانی و از آنجا که در سازمانهای ایرانی مفاهیم مکاتبات اداری جایگاه ویژه ای دارد و موجودیتها، کارکردها و قواعدی خاص و متفاوت از SharePoint در سازمانها و ادارات ما وجود دارد، چنین محصولی قابلیت پاسخگویی به نیازمندیهای کاربران و مدیران در این بخش را ندارد. بطور مثال ویژگیهایی مانند شمارهنامه یا ارجاع، عطف و پیرو نامه، پاراف و هامش، دبیرخانه و مواردی مشابه آن امکان استفاده از SharePoint به جای اتوماسیون اداری را تقریبا غیرممکن میسازد. اگر منظور نویسنده محترم نیاز سازمانهای امروزی به سازماندهی، نگهداری و گردش مستندات است که چنین امکاناتی به راحتی و با امنیت بالا در سیستم اتوماسیون اداری تحت وب همکاران سیستم پوشش داده شده است.
۴- شفاف سازی برخی کارکردهای سیستم اتوماسیون اداری تحت وب
امکان تخصیص دسترسی عملیات تا سطح رکوردها از اصول اولیه امنیت در نرمافزارهایی است که بطور گسترده در سطح سازمان مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین این امکان از مهمترین معیارهای تهیه نرمافزار در سازمانها و ادارات است که در بخشنامهها و آیین نامههای رسمی تهیه نرمافزارهای اتوماسیون نیز آمده است. کامل بودن شرایط تعریف دسترسی در اتوماسیون اداری همکاران سیستم از نقاط قوت و بلوغ این سیستم است که مشتریان دولتی و خصوصی بسیاری با رضایت کامل از آن استفاده میکنند، زیرا تمامی سناریوهای ممکن در سازمان را برای هر سطح کاربری با اختیارات متفاوت پوشش میدهد.بدیهی است که میزان استفاده از این امکانات به نوع ساختار سازمانی، روابط رسمی، سطح محرمانگی مستندات و مکاتبات مورد استفاده و نیز انتظارات مدیران یک مجموعه بستگی دارد، اما خاصیت جامع بودن مدیریت دسترسیها موجب میشود علاوه بر تعریف ساده سطوح دسترسی در برخی شرکتها، امکان تعیین دسترسی محدودتر با قواعد امنیتی بیشتری را نیز فراهم کند.
همچنین در مورد مثال نویسنده محترم برای عناوین پستهای سازمانی، باید خاطر نشان کرد که عناوین محترمانه که در تیتر نامهنگاری های سازمانی از آن استفاده میشود و با عنوان امضای شخص کاملا متفاوت است. (مانند “مدیر محترم واحد…” در عنوان و “مدیر واحد …” در امضا)
در این مطلب همچنین عدم امکان رویت نامههای سه ماه قبل به عنوان ایراد سیستم عنوان شده است که این موضوع به هیچ وجه صحت ندارد و امکان جستجو و مشاهده نامهها در بازههای زمانی یکماه، سه ماه و بدون محدودیت در سیستم وجود دارد.
لازم به یادآوری است که لزوما تبدیل متن نامهها به فرمت PDF برای برقراری امنیت نامه نیست بلکه هدف اصلی آن در سیستم، سهولت مشاهده و هامش نامهها توسط مدیران سازمان در یک محیط واحد است. اگر چه کاربران این سیستم میدانند که در ECE متن نامه از نوع تصویر ارسال میشود و دسترسی ارسال ایمیل نیز برای اشخاص خاصی باز است بعلاوه در نسخه جدید امکان امضای دیجیتال نیز فراهم شده است که امنیت مستندات را افزایش میدهد.
۵- سهولت کاربری اتوماسیون اداری تحت وب همکاران سیستم
در رابطه با نکات مطرح شده در مورد سهولت رابط کاربری لازم به ذکر است که با توجه به بازخوردهای دریافت شده از کاربران، در برنامه توسعه آخرین نسخه (سی دی ۷) و همچنین نسخههای آتی تمامی سعی و ظرفیت تولید بر بهبود رابط کاربری و ساده سازی آن صورت گرفته است. البته در حال حاضر نیز تمهیداتی برای بهبود رابط کاربری و استفاده از تکنولوژی Ajax در صفحات پرکاربرد انجام شده است که ظاهرا از چشم نویسنده محترم به دور مانده است.
گفتنی است اتوماسیون اداری تحت وب همکاران سیستم، تنها اتوماسیون اداری موجود در بازار است که مجهز به عملیات اتوماتیک است به این معنی که قابلیت تنظیم انجام چندین کار به صورت همزمان با یک دکمه وجود دارد. از طرف دیگر در مورد سختی کار با ECE لازم به ذکر است که این پروتکل برای ارتباط بین نرمافزارهای اتوماسیون متفاوت تهیه شده است که روی بستر ایمیل ارسال و دریافت آن انجام میشود و مشخصا ارتباطی به سهولت ایمیل ندارد.
در ضمن لازم به ذکر است صرفاً نام بردن پشت سر هم چندین فیلد اطلاعاتی از بخشها و صفحات مختلف سیستم، به معنای پیچیدگی سیستم نیست زیرا هر کدام از این فیلدها مربوط به موجودیت و صفحات متفاوتی است که در آن صفحه معنا دارد. همچنین برخی عناوین ذکر شده از جمله کارتابل جاری، یادداشت شده، پیگیری و خاتمه یافته معادلسازی شده امکاناتی مشابه در نرمافزارهای روز و رایج مورد اشاره نویسنده هستند مانند عناوین inbox، draft، sent items، و deleted items که همه کاربران ایمیل به خوبی با آنها آشنایی دارند و نیاز به توضیح بیشتری نیست.
همچنین ذکر این نکته نیز لازم است که ابزارها و برنامههای جانبی نصب شده که در این نوشتار از آنها نام برده شده است تنظیمات موردنیاز مرورگر IE (Internet Explorer) است که بسیاری از سایتها و تمامی محصولات اتوماسیون اداری موجود در بازار به آن نیاز دارند تا سیستم اتوماسیون اداری به عنوان Trusted Site انتخاب شود تا امکان برقراری ارتباط امن با نرمافزار وجود داشته باشد که البته این مورد نیز در نسخه جدید به صورت اتوماتیک انجام میشود. اما ابزارهای جانبی Adobe readerو Converter برای مشاهده متن نامههای از نوع PDF و نیز تبدیل نامه های با فرمت Word به PDF ضروری هستند تا مدیران و کاربران سازمان بتوانند به سهولت نامهها را در یک نمایشگر و با یک فرمت واحد مطالعه و مدیریت کنند.
خوشبختانه در هیچ بخشی از نرمافزارهای همکاران سیستم نیازی به مراجعه کاربر به پایگاه داده جهت ویرایش یا حذف رکورد وجود ندارد، مگر آنکه کاربری به طور غیر رسمی و پنهانی بخواهد رکورد خاصی را بدون آنکه log تراکنش ثبت شود به صورت دستی ویرایش یا حذف کند که در اینصورت نیز باید دسترسیهای خاص روی سرورهای سازمان را دارا باشد.
۶- مقایسه اتوماسیون تحت ویندوز و تحت وب همکاران سیستم و خدمات کانورت
علاوه بر مزایای بالقوه سیستم های تحت وب، اتوماسیون اداری تحت وب همکاران سیستم ضمن پوشش دهی کامل کارکردهای اتوماسیون اداری ویندوزی امکانات بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد که عبارتند از : قابلیت اجرا از هر نقطه جغرافیایی و امکان دسترسی آنلاین به کل بخش های نرم افزار، امکان استفاده از کارتابل به صورت آفلاین در صورت عدم دسترسی به بستر مناسب ارتباطی، استقلال از پلتفرم و سیستم عامل، مقیاس پذیری در تعداد زیاد کاربر همزمان و حفظ سرعت و کارکرد مناسب در حجم زیاد کار، امکانات خودکار سازی عملیات جهت سهولت کاربری و سرعت بخشیدن به عملیات روزانه شامل عملیات اتوماتیک، مدیریت و قوانین کارتابل، هشدارهای یادآوری و گردش کار، امکان استقرار دبیرخانه مجازی متمرکز، سادگی در تعریف و تغییر ساختار سازمان و پست های سازمانی، رویدادنگاری در سطوح مختلف کم ارزش تا پرارزش ترین عملیات کاربران.
برخلاف تصور نویسنده در مورد کانورت سیستم اتوماسیون تحت ویندوز به اتوماسیون تحت وب نیز لازم به تاکید است که تمامی اطلاعات اصلی سیستم به طور کامل منتقل میشود و نگه داشتن سرور قبلی تنها به دلیل برقراری امکان کنترل صحت دادههای کانورت شده و حصول اطمینان از دیتای کانورت شده توسط مشتری صورت میگیرد و پس از تایید مشتری نیز دیگر نیازی به نگهداری سرور قبلی نیست.
در پایان لازم به یادآوری است که در حال حاضر محصول اتوماسیون اداری همکاران سیستم در بیش از ۷۰۰ محیط مشتری اعم از وزارتخانهها، سازمانها و ادارات دولتی تا شرکتهای بزرگ و کوچک خصوصی استقرار یافته است. مدیریت محصول همکاران سیستم پذیرای نظرات و پیشنهادات منطقی کاربران محترم این سیستم و سایر نرم افزارهای همکاران سیستم از طریق کانالهای متداول و مرسوم ارتباطی با کارشناسان شرکت است. برای برقراری ارتباط و تعامل بیشتر با شرکت، میتوانید نظرات و پیشنهادات خود را به آدرس info@systemgroup.net ارسال نمایید.
گفتنی است اتوماسیون اداری تحت وب همکاران سیستم، تنها اتوماسیون اداری موجود در بازار است که مجهز به عملیات اتوماتیک است به این معنی که قابلیت تنظیم انجام چندین کار به صورت همزمان با یک دکمه وجود دارد. از طرف دیگر در مورد سختی کار با ECE لازم به ذکر است که این پروتکل برای ارتباط بین نرمافزارهای اتوماسیون متفاوت تهیه شده است که روی بستر ایمیل ارسال و دریافت آن انجام میشود و مشخصا ارتباطی به سهولت ایمیل ندارد.
— انتهای جوابیه شرکت همکاران سیستم —
بسیار عالی قبول من دارم تو اداره باهاش کار می کنم.گ
اما جایگزینش چیه؟ هست؟
البته هدف من از این نوشته لزوما توصیه کردن جایگزین نیست بلکه نقد کارشناسانه یک نرم افزار است. . چراکه وضعیت فناوری اطلاعات در کشور چندان راضی کننده نیست و این بر می گردد به سیاست های کلان فناوری اطلاعات. اما در هر حال شرکت های مطرح دیگری هم سیستم های اتوماسیون ارائه می دهند که می توان طی یک برنامه منظم و دقیق به ارزیابی آنها پرداخت.
ما به تازگی نرم افزار اتوماسیون همکاران تحت وب رو راه اندازی کردیم؛ از دید یک کاربر اگه بخام نمره بدم:
نمره از نظر سرعت از یک تا 10: 2
نمره از نظر سهولت از یک تا 10: 3
نمره از نظر پاسخگویی به تمام نیازها از یک تا 10: 7
یک نقطه ضعف عمده این نرم افزار ایرادات پی در پی اونه و در طول یک روز سه تا چهار بار در حین عملیت پیغام خروج میده.
بسیار عالی بود خوشم اومد
سلام
در خصوص پاسخ همکاران سیستم در خصوص اینکه SharePoint به تنهایی نیازمندیهای اتوماسیون مکاتبات را پاسخ نمیدهد باید بگویم که این حرف درست است، لکن شرکتهای پارتنر مایکروسافت، طی چند سال اخیر نرم افزارهایی مبتنی بر بستر SharePoint توسعه داده اند که به خوبی و بسیار کاربر پسند و ساده نیازمندیهای اتوماسیون دبیرخانه را جواب می دهند. من بیش از 2 سال است که در شرکتمان کاربر سیستم اتوماسیون مکاتبات شرکت سامیکس بر روی SharePoint هستم که همه امکانات شمارهنامه و ارجاع، عطف و پیرو نامه، پاراف و هامش و آلرت ایمیلی را پیاده سازی کرده اند و به نظرم با استفاده از Office web app و جستجوی فوق العاده SharePoint، نرم افزارهای اتوماسیون اداری دیگر حرفی برای گفتن در مقابل فناوری مایکروسافت ندارند.
به ما یک سری بزنید
تا حالا از اتوماسیون به اصطلاح اداری فراگستر استفاده کردید؟ اگه استفاده کنید برای اون باید گریه کنید! این نرم افزار یک فاجعه قرن در اتوماسیون اداری است! در این نرم افزار بطور مثال وقتی می خواهید یک کاربر جدید را ثبت کنید که نامش تکراری است خطای دیتابیسی تحویل میگیرید!. جالب این است که در مقابل اعتراض ما که چرا پیغام مناسب نمی دهد، کارشناسان این شرکت می گویند که خیلی طبیعی است! کاربر باید دانش دیتابیسی داشته باشد تا بفهمد که مشکل چیست!
می توان حدس زد چه گرفتاری دارید. خوشبختانه نرم افزار همکاران حداقل این مشکلات دست پایین را ندارد.
ببینید بنظر من نوع لحن شما اصلا مناسب نیست ، و نکته جالب توجه اینجاست که شما که اصلا دلیل خصومتتون با همکاران رو نمیدونم متوجه نقص های زیاد همکاران سیستم شده اید اما مسئولین دولتی ومدیران ای تی بزرگترین ادارات دولتی و خصوصی متوجه نشده اند ؟ مطمئن باشید با توجه به هزینه ای که قرار بوده بدن ، بیشترین فکر رو کردن
من خودم با اتوماسیون همکاران سیستم کار میکنم و بقیه رو هم دیدم و اشنایی دارم
امیدوارم مردم فرق دلسوزی و تخریب رو بفهمن
موفق باشید
مرسی مطلب خبی نوشتین
سلام
خوب با نوجه به این مطالب پیشنهااد شما چیست؟ کدام نرم افزارر اتوماسیون اداری بهتره؟
به طور مشخص و واضح نمی توان از یک نرم افزار نام برد. به نظر من باید طی یک برنامه منظم نسبت به ارزیابی نرم افزارهای رایج بازار پرداخت و از بین آنها سیستمی را که بیشترین تناسب با نیازهای سازمان دارد تهیه نمود.
نرم افزار rojand رو امتحان کنید……….
طبق گفته خودت مهندس عزیز – فعلا بهترین شرکت همینه پس این انتقادات رو به اونها هم منتقل کن شاید اصلاحش کردند.
طی جلسه ای تمام این مسائل با مدیر و کارشناس شرکت مطرح شد. بخشی را قبول کردند و بخشی را به انبوه درخواست های متنوع مشریان نسبت دادند و همچنین وضعیت ضعیف فناوری در ایران و کمبود متخصص. قسمتی از گفته ها را می توان به آنها حق داد. البته باید گفت که تحریم ها و نبود تکنولوژی در کنار تمام تهدید هایش یک فرصت انحصاری در اختیار شرکت هایی مانند همکاران قرار می دهد تا بتواند با خیال راحت و بدون دغدغه بر روی وفاداری مشتریانش حساب کند. از طرفی تعداد انبوه مشتریان این فرصت را به آنها می دهد که در نظام اداری کشور تحولات مثبتی ایجاد کنند. که البته این مساله نیاز به گسترش ماموریت سیستم از یک سیستم ثبت ناه به یک سیستم مدیریت کسب کار است
من خودم برنامه نویسم. شاید شما ندانید که ایجاد برنامه با کیفیت بالا نیاز به زمان، هزینه بسیار و همکاری مستمر سازمانها با شرکت دارد.
کلا نرم افزار در ایران در وضعیت بدی قرار داره و پول زیادی براش صرف نمیشه. برای همین سازمانها و برنامه نویسا دیگه انگیزه ای برای ادامه کار ندارند.
من خودم با ده سال برنامه نویسی، کارگری رو به این کار ترجیح میدم چون واقعا کار طاقت فرسایی هست و پولی هم توش نیست. پس تا فرهنگ و دید مردم کشور و سازمانهابه نرم افزار عوض نشده، انتظاری بیشتر از این نداشته باشید.
صحبت شما را کاملا قبول دارم چراکه خودم در این صنعت فعالیت می کنم. اما خوب باید نقد انجام بشود و از شرکت هایی با توان مالی و فنی بالا انتظار بالاتری باید داشت. مخصوصا که چندین سال از پیاده سازی سیستم تحت ویندوز گذشت و این فاصله فرصت خوبی بود تا بتوان تحولات اساسی در نرم افزار جدید بوجود آورد. اما آنچه هم کنون مشاهده می شود که فقط به مسائل جزیی فکر شده است. به هر حال صنعت فناوری اطلاعات جزو آن دسته از صنایعی است که اگر کمی خلاقیت و خوش فکری چاشنی آن باشد می تواند د عرض 10 سال یک شرکت مانند گوگل را در صدر بزرگترین شرکت های جهان قرار دهد یا یک جوان 23 ساله را تبدیل به مالک فیس بوک و میلیاردر جوان نماید. شاید بگویید بستر نداریم! درست است اما باید دانست که در بازار رقابتی آمریکا هم رقابت با شرکت های بزرگ و غولی مثل جنرال موتورز و پپسی کولا هم آنچنان راحت نیست!
سلام
به نظر من انتقادهای این چنینی از شرکتهایی یا جنبه تبلیغاتی داره یا از بی تجربگی نویسنده برای بزرگ نمایی
سلام.
اینکه این نرم افزار مشکلات عدیده ای داره من اطلاعی ندارم چون ازش استفاده نکردم.
اما خبر دارم که خیلی راضی کننده نیست.
الان که تصاویر محیط برنامه رو دیدم نسبت به پیچیدگیش هم یقین پیدا کردم.
من خودم دارم کار اتوماسیون و مدیریت مشتری برای شرکت ها رو انجام میدم.
در این 8 ماهه یک سیستم تحت وب برای یک شرکت آماده کردم که خیلی ازش راضی هستن.
باور کنید پیچیدگی خاصی نداره فقط سادگی. همین.
خوشحال میشم درباره نرم افزار های دیگه هم نقد و بررسی صورت بگیره.
موفق باشید.
البته دوست عزیز یک برنامه اتوماسیون اداری به همه موارد مورد نیاز سازمانها توجه کند چون کار شما هر چند ساده است ولی بدرد همان شرکت میخورد. ولی محصولات همکاران سیستم در تمام کشور و از انواع کسب و کارها مشتری آن هستند. من خودم به شخصه شاهد مشتری مداری بسیار عالی شرکت همکاران بوده ام. قبول دارم که کاربر پسند نیست ولی به تمام نیازهای ریز و درشت کسب و کارها توجه شده و پیاده سازی شده است و این خیلی مهمه.
درود بر شما
امروزه چیزی که خیلی مهمه و اهمیت داره
مشتری و کاربرها، نرم افزاری که پاسخ گو نیازها-سرعت برنامه-امنیت-سادگی کاربری-و… همه اینها رو باهم و در کنار هم میخوان. شما نیاز ریز و درشت مجموعه ها را فقط در امکانات نرم افزار دیدین. از نظر من این اشتباست. این بخشی از آن نیاز هست. بدون بقیه فاکتور های ضروری که همکاران سیستم فاقد اون هست. درخواست خرید بشدت کاهش و کاهش میابد.
اینکه ماشینی فقط سرعتش خوبه مثلا تا 200 راه میره بتنهایی کافی نیست. باید امکاناتی مانند ایربگ. ترمز. و … از اون مهمتر ظاهر بیرونی ودرونی که بسیار حائز اهمیت هست همه اینها در کنار هم میتونه موفق باشه و پاسخگو مشتری.
سلام
من هم بعنوان یکی از کاربران این سیستم مطالب مطرح شده در قالب بررسی معایب و مزایای این سیستم از نگاه یک کارشناس تحلیلگر سیستم قبول دارم بهرحال سیستم دارای پیچیدگی های خاصی است و مطالب فوق از سر دلسوزی و کارشناسی صورت گرفته است و نویسنده بادر نظر گرفتن جنبه انصاف به تحلیل مطالب فوق پرداخته است.
واقعا چرا پیچیدگی انقدر در نرم افزارهای ایرانی موج می زنه ؟ در صورتی که میشه با یک برنامه ریزی خوب این پیچیدگی ها رو به حداقل رسوند!
برای ریشه یابی پیچیدگی در نرم افزارهای ایرانی باید به اتفاقات قبل از نرم افزارها توجه کرد. در واقع پیچیدگی روال های دستی و اداری است که به نرم افزارها منتقل می شود. بعد فرهنگی دارد. زمانیکه اشخاص حتی از ارائه کوچکترین اطلاع در مورد احوالات درونی شان امتناع می کنند آنگاه همین می شود پیچیدگی در امورات و راهکارها. حال در فرهنگ غیرشفاف و پیچیده بحث تکنولوژی هم وارد می شود. تکنولوژی ای که وارداتی است و در نتیجه کمتر ساخته و پرداخته شده و مستقیما وارد کاربرد می شود. تکنولوژی به تنهایی کافی نیست بلکه در کنار آن حتی مباحث جامعه شناختی هم باید پرداخته شود. اگر اینطور نباشد فقط می شود یک ابزار کاربردی. آنگاه آی تی که وارد کشور می شود از همان ابتدا به صورت نرم افزارهای حسابداری خود را نشان می دهد. یعنی ابزاری برای حفظ و نگهداری حسابها و کتاب ها. اما در کشور صاحب تکنولوژی می رود به سوی مدیریت دانش و هوش سازمانی و و پردازشهای ابری و احتمالا دنیای آینده ای که شکل آن هنوز مشخص نیست. در هر حال شاید به عنوان یک راهکار برای ساده سازی بخشی از پیچیدگی ها بتوان گفت که باید بین دنیای واقعی و دنیای فناوری فاصله ای ایجاد شود. این فاصله باید توسط افرادی که هم تکنولوژی را و هم هنر و جسارت را می شناسند پر شود. آنها نیازهای دنیای واقعی را ساخته و پرداخته و پالایش و حتی ادغام می کنند و از مسیرنوآوری های حاصل از طوفان های فکری می گذرانند تا نهایتا در دنیای تکنولوژی به تعالی برسد. انتظار از فناوری اطلاعات این است که ناممکن ها را خلاقانه ممکن سازد. هرچه این انتظار رویایی تر باشد نتایج بهتری کسب خواهد شد.
بدلیل عدم وجود تحلیل قوی.
و از اون مهمتر نداشتن اهمیت وجود تحلیل قوی. به این دلیل محصول شرکتهای …. از طریق رابطه و بر حسب اسمش خریداری میشه. یعنی فروش به قوت خودش باقی هست و ادامه میده. انقدر بزرگ هستن که این مسائل واسشون اهمیت نداره.
متاسفانه در کشور ما مشتری میخواد مثلا بصورت صوتی اعلام کنه که این نامه برسه دست فلان اداره یا نامه های کارتابل خودشون بیان بصورت صوتی خونده بشن و کاربر فقط روی صندلیش نشسته باشه ، بنظر من نرم افزاری مثل همکاران سیستم تمام مسائلی که در یک شرکت ۱۰ نفره تا یک اداره با n کاربر لازم هست رو در برمیگیره ، مدیریت سیستم اتوماسیون بسیار فوق العادست ، ب نحوی که میشه روی یک فرد خاص دسترسی به یک رکورد رو تغییر داد یا محدودیتی روش ایجاد کرد ، بعنوان مثال فقط بتونه امضایی رو ببینه که چند نفر خاص اون امضا رو انجام دادن ، تا حدودی قبول دارم یکسری پیچیدگی ها در رابط کاربری هست ، اما ایا میشه همه نیازها در نظرگرفته شود و رابط کاربری نیز اسان باشد ؟ طبیعتا اتوماسیونی که برخلاف همکاران فقط جهت ارسال یک نامه استفاده می شود و یک منو دارد و بسیار نیز راحت است ، با اتوماسیون همکاران سیستم قابل مقایسه هست ؟خواهشا به میزان اطلاعات زیاد نرم افزار هم توجه بکنید ، پس بنظر من بهتره خود کاربران یک مقدار تلاش بیشتر در یادگیری داشته باشند. مثالی بخوام بزنم ، شما paint رو با فتوشاپ مقایسه کنید ، پس طبیعتا میگین paint بهتره چون ساده تره و میتونم مث فتوشاپ توش تصویری بکشم ، در حالیکه ببینید فتوشاپ چه ویژگی هایی رو پشتیبانی میکنه ، حالا یسوال ، فتوشاپ رابط کاربری ساده ای داره ؟ یعنی شما نگاهش که میکنین یاد میگیرین همه چی رو ؟ مطمئنا نه . پس قبول کنید وقتی یک نرم افزار ارائه خدمات بیشتری دارد ، پیچیده تر هست و این یک امر کلی هست نه فقط در ایران ، گرچه یادگیری اتوماسیون همکاران سیستم بسیار ساده تر از فتوشاپ است .
در مورد مباحثی مثل سختی کار و ارورهایی هم که گفته شد ، شما بشخصه با نرم افزار ورد که مال شرکت مایکروسافته و نیازی به تمجید از شرکت نمیبینم هم مطمئنا دردسرهایی دارید ، مخصوصا موقع ترازبندی و خیلی مواقع دیگه ، حتی هنوز نشده که بتونیم از روی یک pdf به راحتی برروی ورد کپی کنیم و بهم نریزه ،یا در اکسز در realtionship ، پس ضعف همه جا هست ، گرچه خیلی وقت ها اشکال از مای کاربر هست و نرم افزار به درستی کارشو انجام میده اما چون خواسته ی مارو انجام نمیده میگیم اه چه نرم افزار مزخرفی
موفق باشید
یک تیم 2 نفره رو میشناسم که برای یکی از بانکهای بزرگ کشور که در حال حاضر مشتری همکاران سیستمه، اتوماسیون اداری نوشتند و هم اکنون نرم افزارشون در سطح چند سرپرستی شعب استانها نصب شده و کاربران هم رضایت 100% از محصول جدید دارند، اینو بذار کنار همکاران سیستم با n سال سابقه و n صد هزار مشتری!!!
ببینید دوست عزیز اینکه یک بانک بزرگ به چند نفر افراد احتمالا نوآور و توانا اعتماد می کند و به آنها میدان می دهد تا ایده های خود را نشان دهند ماهیتا کار خوبی است. اصولا نوآوری و رشد از همین اعتماد به توانایی های گم و ناشناخته شکل می گیرد و این وظیفه کسب و کارهای توانمند است که ایده های افراد را تا سطوح بالایی حمایت کنند. اما اینکه همین کسب و کار بانکی بیاید و مهمترین امورات خود را بلافاصله بر اساس نرم افزارهای تک برنامه نویس سوار کند ریسک بزرگ و اشتباهی مدیریتی است. راهش این است که بانک با شرکتی وارد قرارداد شود که ساختار توانمند و توانایی پشتیبانی داشته باشد
اینکه برنامه بانک به دو نفر داده میشود یعنی فقط پارتی بازی
شک نکنید فساد اداری تو خرید این نرم افزارها بیداد میکنه
شرکت هایی مثل همکاران سیستم باعث مشکلات عدیده ایی در ایران شدند.بعضی از کارخانه ها و .. بخاطر این مشکلات وحشتناک رفتن یک میلیارد تومان اوراکل خریدند.
تازه شما نرم افزار مالیشون رو ندید که چه شاهکار برنامه نویسی هست.شرکت های نوپایی اومدن تو صحنه ولی متاسفانه این شرکت ها در گذشته رقیبی نداشتند و منابع مالی و ارتباطی گسنرده ایی پیدا کردند و اجازه حضور به سایر شرکت ها رو نمی دند و رقابتی انچنان نیست.
جای تاسف اینجاست که افرادی که توانایی دارند محکوم به رفتن از این صنعت افتضاح می شوند که هم تولید کننده و هم خریدار دانش بسیار پایینی دارند.
آقا این دو تا برنامه نویس ار اینکه یه روزی وقتی اومدن تو بانک اونم به عنوان متصدی امور بانکی و یه اشتباهی کردن و گفتن که ما برنامه نویسیم امروز که دارن جواب دو خط اول شما رو میدن دارن به چند موضوع زیر فکر میکنن:
1- این دو نفر هتوز بعد از گذشت بیش از 4 سال از نظر سازمان دارن به عنوان متصدی امور بانکی خدمت میکنن و همین ماه آخر زیر 600.000 تومان حقوق گرفتن.
2- این دو نفر بیش از 12،13 سال کار رسمی برنامه نویسی کردن و به همون دلیلی که تو ایران کارگری شرف داره بر برنامه نویسی مجبور شدن به عنوان متصدی امور بانکی به استخدام بانک در بیان تا حداقل از گرسنگی نمیرن.
3- این دو نفر حدود 1000 کیلومتر از تهران فاصله دارن و بیش 2 سال آزگار دربدر تهران بودن و از این اداره کل به اون اداره کل در حال نصب و راه اندازی و آموزش سیستم بودن که از این دو سال به عنوان سخت ترین سالهای عمرشون یاد میکنن. زندگی از ساعت 7 صبح تا 8 و 9 شب و خواب توی خوابگاه راننده های پولرسان بانک.
4- این دو نفر حتی یک ریال به عنوان پاداش، اضافه کار و یا با هر عنوان دیگه ای نگرفتن و این موضوع باعث تعجب خیلی از همکارانشون هم شده. در عوض حتی بعضا بابت خرید تجهیزات سخت افزاری و یا حتی هاست و دامین معرفی سیستم هم از جیبشون پول دادن که حتی یک ریالش برگشت نکرده.
5- این دو نفر امروزی که دارن این مطالب رو مینویسن حتی از نوشتن این مطالب هم خجالت میکشن.
و اما در موردی سیستمی که شاید هیچ وقت جای دیگه بجز این سازمان استفاده نشه.
1- یک سیستم ویندوزی و یک سیستم وبی که به صورت همزمان و کاملا یکپارچه بر روی یک Data Access Layer بدون هیچ مشکلی کار میکنه.
2- رابط کاربری بسیار راحت و ساده که شدیدا مورد استقبال کاربران قرار گرفته و در حال حاضر حدود 1000 کاربر داره و توی ادارات که میانگین تعداد مکاتبات شون از حداقل 150 نامه در روز شروع می شه تا اداره ای که حدود 600 نامه در روز داره کار میکنه.
3- این سیستم بصورت Document Base طراحی شده که به کاربر اجازه میده بدون هیچ محدودیتی به هر نوع فایل به صورت یه نامه (کار) برخورد کنه که تعجب بسیاری از شرکت هایی که توی همین سازمان داشتن محصولاتشون رو پرزنت میکردن شده بود.
4- رابط گرافیکی تحت وب بدون کوچکترین محدودیتی بر روی هر نوع سیستم عامل (ویندوز، اندروید، آی او اس، لینوکی و …) و بدون هیچگونه مشکلی با هر نوع مرورگر و هر نوع دیوایسی کار میکنه و این بخاطر ادیتوری هست که به صورت کامل با Silver light و open XML طراحی شده که امکاناتی در حد محصولات آفیس مایکروسافت و در برخی امور حتی بیشتر.
5- پیاده سازی سیستم های پرسنل و تشکیلات و یکپارچه سازی سیستم اتوماسیون اداری با این سیستم ها و بهره مندی از یک محیط مدیریتی بسیار قوی که هرگونه امکانات سیستم رو مدیریت میکنه.
ضمناً “این دو نفر” تا امروز حدود 10 برنامه دیگه که کاملا با اتوماسیون اداری یکپارچه هستن رو نوشتن (از قبیل پرتال استانی اداره امور شعب – اتوماسیون مراکز رفاهی بانک – اتوماسیون رفاه، درمان و امور نسخ کارکنان بانک – اتوماسیون مدیریت حساب های باجه های بانک – سیستم مدیریت ارتباط مشتریان بانک و …) که باعث شده انفورماتیک اداره امور شعب استانشون از این نظر یکی از موفقترین دوایر انفورماتیک ادارات کشور باشه.
من بی صبرانه منتظر جواب شما علی آقای عزیز هستم.
کاملااااااا با هاتون موافقم.
وقتی فروش من بطور مستمر و قوی ادامه داره این مباحث شما اهمیتی نداره
از نقدتون اصلا خوشم نیامد.صرفا نقد که تاثیر گذار نیست.نقد همیشه با اراوه پیشنهاد معنا پبدا می کنه.آقا چیا شما که به قول خودت مهندسی خوندی و این همه ادعا داری واقعا راه حلی برای سادگی سیستمی که میگی داری؟ به نظر من فقط خواستی خودنمایی کنی.چون من کارمند یکی از ادارات دولتی هستم که تا حالا 4 تا اتوماسیون عوض کرده و آخرینش همکاران سیستم هست. درکنار همه سختی هایی که شما می گی و من قبول ندارم با کارهایی که مسئول آی تی ما و کارشناسای شرکت انجام دادن کارمون راحت شده. با همون عملیات اتوماتیک من با چند تا کلیک ساده کلی کار انجام میدم.تمام جلسات و کارهای مدیرمون رو اتوماسیونی کردم.خیلی راحت قابل پیگیری شده برامون. با فرمهایی که توی سیستم هست واقعا دردسرهایی که ما توی اتوماسیون قبلی داشتیم برطرف شده.من میتونم اسم سازمان رو هم بهت بگم از یکی از استانهای شمال کشور هستیم.
ضمنا گویا قسمتهایی از بیانیه هم حذف شده چون اول نامه اومده که : و به منظور تبلیغ … اما من این جمله رو در جملاتی که به عنوان جوابیه توی سایت نوشتین ندیدم.
سلام. ببینید تنها چیزی که هرکسی خوشش میاد تعریف و تمجید است.اصولا کسی از نقد خوشش نمی آد بلکه یا آنرا می پذیرد یا نمی پذیرد. یا رویکرد منطقی دارد یا ندارد. برای هر نقدی نمی شود بلافاصله راهکار ارائه داد. چراکه بخشی از راهکارها بر اساس نوآوری هستند و نوآوری ها در جاهایی هستند که ما نمی بینیم بلکه فقط حس می کنیم. نوآوری به محض اینکه کشف شود همه به آن اذعان دارند و این نیازی به اصرار یا تبلیغ ندارد.
اینکه در فضای مجازی درمورد یک سیستم نرم افزاری با انبوه کاربران حتی یک تحلیل(چه مثبت چه منفی) پیدا نمی شود جای تامل دارد. اگر کمی تعالی طلب باشید از سکوت و حرفهای ناگفته کاربران می توان نواقص یک سیستم را فهمید. ممکن است یک سیستم به حیات خود ادامه دهد اما فقط به دلیل اینکه راه حلی دیگر وجود ندارد. در این فاصله بسیاری از نیازهای کاربران فروخورده می شود و سیستم کماکان بهترین می ماند. اما مدیر کسب و کار باید وکیل مدافع تمام نیازهای ناگفته و ندانسته و حتی تصور نشده کاربرانش باشد. در طراحی و توسعه سیستم به چیزی جز تعالی راضی نشود حتی اگر کاربر راضی شود. این ممکن است به هزاران بار طراحی مجدد برنامه بیانجامد اما نتیجه آن چیزی خواهد شد که اسم آنرا تحول می گذارند.
اگر کمی عملی تر صحبت کنیم به عنوان یک پیش نویس اولیه می توان از سیستم اتوماسیون اداری انتظاراتی از این قبیل داشت : به جای تمرکز تمام تلاش ها بر روی نامه و شماره و امضا و پاراف و هامش آن بهتر است کمی بر روی منشا این نامه نگاری ها هم کار شود. در واقع این بخشنامه ها و قوانین دولتی هستند که باعث بسیاری از نامه نگاری ها و چرخشها و ارجاعات و کامیابی ها و ناکامی ها در سیستم دولتی می شوند. اگر سیستم به سطح بخشنامه ها بیاید آنگاه به سمت یک پایگاه بخشنامه های مرکزی خواهد رفت. بخشنامه ها و قوانینی که باعث ایجاد بسیاری اتفاقات در سازمان ها می شوند. بعد از اینکه پایگاه مرجع بخشنامه ها و قوانین ایجاد شود حال رویکردهای متفاوت سازمان ها به آن مطرح می شود و در این میان تجربیات برتر هر سازمان در برخورد با قوانین و مقررات مطرح می شود. پس از این مسیر دیگری باز می شود و آن ایجاد پایگاه تجربیات برتر اداری است و سپس بحث اشتراک دانش و… به همین صورت اگر ادامه دهیم به ابعاد فراتری از نامه و گردش آن می رسیم.
به عنوان یک انتظار دیگر از سیستم می توان مبحث داده کاوی را مطرح نمود. اینکه امضا نامه درج می شود یا نه به جای خود اما اینکه این نامه به نتیجه برسد یا در مسیر صحیح خود قرار گیرد مهمتر است. این می شود میدان داده کاوی. یعنی همزمان با ایجاد ساختار نامه به محتوای آن و جریاناتی که برای آن اتفاق می افتد هم توجه شود. آنگاه کوچکترین نتیجه آن ایجاد اتوماتیک گزارشات مدیریتی و ارجاع آن به کارتابل مدیران است. گزارشاتی که وضعیت سازمان را در چند صفحه به مدیر ارائه می دهد. نکته مهم این است که سیستم خودکار آنرا تولید و در کارتابل مدیر قرار می دهد!
اگر این اتفاقات و خیلی فراتر از آن بیافتد آنگاه می شود گفت که از تکنولوژی اطلاعات(و نه ابزار اطلاعات) برای ایجاد راه کارهایی فراتر از نیازهای عادی استفاده شده است. نیازهایی فراتر از ثبت اطلاعات و حساب و کتاب امورات. نیازهایی که حتی به ذهن مشتری نمی رسد چه رسد به اینکه آن را بیان هم بکند.
حرفات قشنگه اما اینجا ایرانه و ماهم ایرانی
لطفا در مورد بخش های حذف شده جوابیه هم توضیح بدهید.
صرفا متن جوابیه مورد تایید شرکت در پست آمده است. آنچه در تصویر می بینید مکاتبات نیمه رسمی است که با مدیر سایت انجام شده است.
من با این به اصطلاح سیستم کار کردم، در واثع ما جزو یکی از شرکت های همکار با سازمان نظام مهندسی بودیم که برای ارسال نامه به مدیران سازمان مجبور بودیم از این سیستم استفاده کنیم.
واقعا سیستم ضعیف و عقب افتاده ای هست. طراحی رابط کاربری فوق العاده ضعیفه و امکان نداره یه کاربر به طور خود کفا و بدون راهنمایی کسی حتی یه نامه ساده رو بتونه باز کنه.
به نظر می رسه که هدف خود همکاران سیستم از طراحی این رابط کاربری وابسطه کردن کاربران به پشتیبانی و قرارداد های سنگین مربوط به اون باشه.
دوست عزیز در کنار تمام توانمندی ها و نکات مثبت سیستم به درستی می توان به نکته شما اشاره کرد. در واقع سیستم نیازهای کاربران را پاسخ می دهد اما به شرطی که همیشه یک نفر راهنما در کنار شما حضور داشته باشد و مدام برای حالت های استثنایی پیش آمده راهکارهایی ارائه دهد. این به قول یکی از دوستان متخصص ما می شود اسم آنرا گذاشت ” همزیستی مسالمت آمیز با مشکلات “. اگر قرار باشد شرکت های بزرگ نرم افزاری که فروش بین المللی دارند سیستم هایی اینچنین داشته باشند آنگاه باید برای یک شرکت نرم افزاری چند ملیتی تعداد انبوهی پشتیبان محلی استخدام شود!
به شما تبریک می گم که تونستین کاری کنید که به قول خوددتون این شرکت بزرک جواب بفرسته
من خودم با این برنامه اتوماسیون البته نسخه قبلیش کار می کردم یه مدتت هرچه ایرادد دا شت یا هر درخواست و پیشنهادی داشتیم که ما بهشون می گفتیم می گفتن تو نسخه بعدی که فکذ می کنم همینیه که شما عکساشو گذاشتین درست میشه
ولی مث اینکه نشده
این همه پول دارن!
ادمین محترم با اهدای سلام
کاملا به نظرات شما موافق و امیدوارم مطالب فوق در بهبود
نرم افزار یاد شده موثر باشد
خواهشمندم سیستم نرم افزاری بهتری را معرفی کنید
با سپاس
هدف از این نوشته لزوما توصیه کردن جایگزین نیست بلکه نقد کارشناسانه یک نرم افزار است. . چراکه وضعیت فناوری اطلاعات در کشور چندان راضی کننده نیست و این بر می گردد به سیاست های کلان فناوری اطلاعات. اما در هر حال شرکت های مطرح دیگری هم سیستم های اتوماسیون ارائه می دهند که می توان طی یک برنامه منظم و دقیق به ارزیابی آنها پرداخت.
چرا جوابیه شرکت همکاران سیستم را ناقص انتشار دادهاید؟
دوست عزیز در جوابیه صرفا متن مورد تایید شرکت همکاران در پست آمده است. آنچه در تصویر می بینید مکاتبات نیمه رسمی است که با مدیر سایت انجام شده است.
با درود فراوان
بنا به نوشته شما دوستان عزیز و خطاب به مدیریت محترم سایت.
نمی توان به طور مستقیم محصول یکی از بزرگترین شرکت های نرم افزاری ایران را بنا به پیچیدگی بودن و اشکالات عمومی منع به استفاده برای عموم نمود.
مثلا فرض کنید بنده در یک پست مشخص بنویسم 20 دلیل که نباید به سایت خوشفکری مراجعه نمود.
صحیح نیست اینگونه برخورد با حاصل دسترنج یک عمر تلاش شرکت های.
حال همکاران سیستم باشد یا شرکت های دیگر
و اما پیشنهاد بنده:
بهتر می بود می نوشتید 10 عنوان از معایب سیستم مدیریت مشتری همکاران سیستم
به امید موفقیت روز افزون
با سلام و احترام
ممنون از ارائه نظرتان
نکته در این است که همه ما می توانیم از شرکتی به این بزرگی انتظار محصول بهتر و عدم وجود اشکالات فلسفی و منطقی داشته باشیم.
دلایل ذکر شده در این نوشته، دیدگاه های ما به عنوان یک کاربر، و همچنین تحلیلگر صنعت
فناوری اطلاعات است. مصرف کنندگان این محصولات (مشتریان این صنعت) باید این حق را داشته
باشند که درباره محصولی که در ازایش پول پرداخت می کنند، اطلاعات کافی فنی بدست بیاورند
و بتوانند با چشمان باز تصمیم گیری کنند.
هدف این نوشته، تاباندن نور به این محصول است تا معایب آن از زیر سایه سنگین برند شرکت پدیدار گردد.
البته جوابیه تیم فنی شرکت همکاران سیستم هم قرار داده شده است تا مخاطبان عزیز، با مطالعه و مقایسه مطالب ذکر شده، به نتیجه دلخواه خود برسند.
با تشکر – مدیر سایت خوشفکری
با سلام
مثل اینکه متوجه صحبت دوستمون نشدین شما هر انتظاری دارید ، میتونید داشته باشید این ادبیات درست نیست حق هم با ایشونه
موردم خطاب به نظر دهنده آرا سیتم است:
به گمان من نباید با زاویه دل سوزانه به قضاوت نشست این صحیح نیست که سیتمی اگر هم تلاش زیادی انجام داده است برای دلسوزی و قدر دانی از تلاشهایش به اشکالات آن نپردازیم بلکه بر این گمان هستم در صورتی که اشکالی اساسی در هر سیتمی باشد چرا باید به سراغ آن برویم؟
گردو خاکو . . . .
با سلام
تمامی مواردی که شما بیان نمودین کاملا صحیح و بجا میباشد و بنظر من اینها گوشه ای از درد دلهای مشتری های این شرکت میباشند . من خودم بیش از 10 سال در این شرکت مشغول به فعالیت بودم متاسفانه روند فکری که در این شرکت وجود دارد از زمان تاسیس آن بکلی تغییر نموده است و این رو بیشتر از هر کسی پرسنل قدیمی آن میتوانند درک کنند . در حال حاضر تفکر قالب در این شرکت سود آوری محض سهامداران (که البته 97 دصد متعلق به خودشان میباشد ) میباشد و دیگر هیچ اهمیتی به رضایتمندی مشتری و پرسنل و غیره نمیدهند و بنده نیز از زمانی که فهمیدم در حال استثمار میباشم تصمیم بر جدائی از این شرکت نمودم و در حال حاضر در یکی دیگر از بهترین شرکتهای نرم افزاری ایران مشغول بکار میباشم که مطمئنا در آینده ای نزدیک جزء سرآمدان این کشور خواهد شد .
با سلام.
یکی از اهداف اصلی این نوشته همانا هشدار به استارت آپها و بیزنس هایی است که در آستانه بزرگ شدن قرار دارند. مساله از دست دادن خلاقیت و نوآوری مساله ایست که شرکت های بزرگ به مرور دچار آن می شوند لذا نیاز است که مدام دینامیزم و پویایی شرکت مورد توجه و بازبینی قرار گیرد.
به سهام اشاره کردید. تحلیلگران تکنیکی سهام اعتقاد دارند که صرفا با تحلیل رفتار قیمتی یک سهم می توان به درون آن شرکت پی برد. افت قیمتی ناگهانی سهام یک شرکت هشداری است بر حبابی بودن قیمت ها. حبابی بودن قیمت ها می تواند نشان دهنده حبابی بودن هزینه ها و درآمدها هم باشد!
ببینید هر صنعتی در هر کشوری با تهدید ها و فرصت هایی مواجه است. صنعت فناوری اطلاعات در کشور ما خصوصا برای شرکت های تازه تاسیس و استارت آپها شرایط سختی دارد.که بررسی دلایل آن خود مجال دیگری می طلبد. اما از طرفی وضعیت تحریم ها و عدم وجود رقیبان جدی خود باعث ایجاد بازاری انحصاری برای شرکت های بزرگ فناوری می شود. یکی دیگر از فرصت های این صنعت عدم وابستگی به قیمت ارز و نوسانات آن می باشد و در نتیجه در شرایط بحران حاشیه امنی ایجاد می کند. به دلایل فوق عدم نیاز به سرمایه اولیه زیاد و تجهیزات گران قیمت و انبار و… را هم بیافزایید تا نتیجه گرفت که فرصت های خوبی برای شرکت های بزرگ فناوری وجود دارد. اما اینجا یک مساله وجود دارد و آن اینست که پایه و اساس شرکت های فناوری بر پایه کارمندان دانشی، خلاقیت و نوآوری و فعالیت های تحقیق و توسعه استوار است. اینها همه باعث می شود که نرم صنعت و محوریت اکثر هزینه ها بر اساس تحقیق و توسعه و حقوق کارمندان باشد تا شرکت بتواند همواره مزیت رقابتی خود را حفظ کند. در صنعت فناوری اطلاعات به صورت میانگین حدود 20 درصد درآمدهای فروش به دستمزد کارکنان دانشی اختصاص دارد و حدود 7 تا 10 درصد به فعالیت های تحقیق و توسعه اختصاص دارد.
از آنجاییکه شرکت همکاران سیستم حدود یک سال است در بازار فرابورس وارد شده است لذا صورت های مالی شرکت و وضعیت درآمدها در شبکه کدال بورس موجود می باشد. بررسی صورت های مالی سال 1389 شرکت و مقایسه با نرم صنعت نشان می دهد که از 34 میلیارد تومان فروش سالانه شرکت حدود 5.5 میلیارد آن یعنی نزدیک به 17 درصد هزینه حقوق پایه پرسنل می باشد. در حالیکه ردیفی برای فعالیت های تحقیق و توسعه مشاهده نشده است. اگر فرض کنیم هزینه های تحقیق و توسعه در قالب دستمزد کارمندان در نظر گرفته شده است آنگاه درصد پایینی را نسبت به نرم صنعت به خود اختصاص می دهد که این برای شرکت های دانش محور نوعی تهدید می باشد. از طرفی تقسیم دستمزدها به تعداد 718 نفری کارکنان نشان از دستمزهای پایین شرکت دارد که این خود باعث ایجاد مانع در جذب متخصصین خواهد شد.مشاهده صورت مالی شرکتی مانند گوگل نشان می دهد از درآمد 37 میلیارد دلاری حدود 7 میلیارد دلار آن را صرفا به فعالیت های تحقیق و توسعه اختصاص داده اند که این نشان از اهمیت موضوع برای حفظ پیشروی بازار دارد.
در طراحی تعامل، کاربردپذیری(Usability) شاخصهای است که میزان سهولت کاربری یک ابزار را نشان میدهد.
تعریف کاربردپذیری از دیدگاه « سازمان بینالمللی استانداردسازی »: میزانی که یک محصول میتواند توسط کاربران خاصی برای رسیدن به هدفی معین، مورد استفاده قرار گرفته و در حین استفاده، ضمن داشتن اثربخشی و کارایی، رضایت کاربر را در زمینهٔ مورد استفاده تأمین کند.
با سلام
اول ممنون بابت مطالبی که نوشتید. من کم و بیش از این سیستم اطلاع دارم و می دونم که همه این موارد درست هستند.
دوم اینکه در صورت امکان در مورد سیستم های مشابه در شرکت های دیگر هم شما یا هرکسی از دوستان اگر اطلاعتی دارن در اختیار سایرین قرار بدن مانند:یگانه،زوبین،فراگشتر،رایورز و … .
یا حق
سلام. پیشنهاد شما برای بررسی نرم افزارهای موجود در بازار پیشنهاد خیلی خوبیه. برای این کار باید با دیدگاهی کارشناسانه و با توجه به وضعیت شرکت نقد انجام شود. مثلا اگر شرکت نوپا و در حال رشد می باشد به اعتقاد بنده باید نقد حمایتی باشد. اما اگر شرکت به اندازه کافی رشد کرده و فرصت پیشرفت داشته است آنگاه نقد باید بدون مصلحت و سازش انجام گیرد.
در ضمن می توان پیشنهاد شما را توسعه داد و به عنوان خبرنگار فناوری به تحلیل شرکت ها پرداخت. این کار در کشورهای پیشرفته خیلی زیاد انجام می شود. تا جاییکه ارتباط تنگاتنگی بین خبرنگاران فناوری و شرکت های فناوری ایجاد شده است. اگر در اینترنت فارسی جستجو کنید مطالب خیلی زیادی در مورد دلایل موفقیت و شکست شرکت های بزرگ فناوری مانند گوگل و اپل پیدا می کنید اما مطالب و تحلیل و نقد در مورد سیستم های داخلی بسیار کم می باشد. شاید بهتر باشد نقدهای مختلف در مورد سیستم ها و شرکت های بزرگ و کوچک داخلی انجام گیرد.
متاسفانه در ایران بازار رقابتی بسیار ضعیف هست و شرکتهای بزرگتر
مشتریان و رابطه های ثابتی دارند که اجازه رقابت به شرکتهای کوچکتر رو نمیده.
من خودم مهندس نرم افزار هستم و کارم هم در همین زمینه هست
باور کنید خیلی وقتها با کیفیت های خیلی بهتر و هزینه های کمتر هم
توان رقابت با این شرکتها رو نداریم
خیلی از دوستان من هم از هیمن مسائل ضربه خوردند و کشور رو ترک کردند
یکی از همین دوستان الان در شرکت والت دیسنی مشغول به کار شده.
امیدوارم روزی شایسته سالاری فقط شعار نباشه.
خلاصه کتاب “راه گوگل” : تحلیلی مشاورانه بر مدل مدیریتی شرکت گوگل
http://www.hamfekri.com/blog/?p=144
سلام دوستان
الان 3 سال است که با سیستم همکاران کار می کنم و متاسفانه راهبر سیستم هم هستم فقط میتونم بگم تا امروز بالای 100 تا درخواست از همکاران داشتم که نتونستند عملی کنند این سیست واقعا ضعف داره دلیلشم اینه که همه برنامه نویسای نسل یک و دوشون رفتن یا استرالیا یا کانادا بخطر همین برنامه نویسای الانشون فقط تونستند در همون حد قدیم نگهش دارن آخه .
سلام دوستان من 10سال است که با تمامی نرم افزارهای مالی و اتوماسیون همکاران سیستم (مکاران سیستم ) کار میکنم این شرکت فقط به فکر دوشیدن مشتریان به هرنحو میباشد حتی قفل سیستم را منوط به سخت افزارهای رایانه مشتری نموده و اگر مشکل سخت افزاری در رایانه مشتری بوجود بیاید باید قرارداد یک ساله بسته شود ووجه آن پرداخت تا قفل نرم افزار که قبلا وجه آنرا پرداخت نموده دوباره فعال شود . مشکل دیگر اینکه تغییرات درخواستی به کندی (چند ماه تا سال )صورت میگیرد و پشتیبانی به علت کمبود نیروی زبده و با تجربه بسیار ضعیف میباشد .
همانطور که گفتم این شرکت نه تنها مشتری مدار نیست بلکه مشتری بچاپ است و وقتی می بیند که مشتری مجبور به انعقاد قرارداد میباشد تا میتواند در قراردادها مشتری را تحت فشار قرار داده و مبلغ های هنگفتی اخذ مینماید و در عوض پشتیبانی در حد بسیار ضعیف ارائه مینماید . ختم کلام اینکه همکاران سیستم فقط به فکر پر کردن جیب خود میباشد .
نظر یک دانشجوی بازارایابی
همکاران سیستم از لحاظ مدریت بازاریابی حرف نداره 20 . 20 .20
————————-
می گویند در زمانهای قدیم، یک روز یک قصاب وقتی داشت با ساطور شقه گوشت را از هم جدا می کرد، یک استخوان ریزه در چشمش افتاد و چشم وی درد گرفت.
قصاب به خانه یک کحال(طبیب چشم) رفت و چشم پزشک، چشم قصاب را معاینه کرد و فهمید که یک ریزه استخوان در آن است ولی استخوان را در نیاورد و چشم قصاب را قدری دوا زد وآن را بست وگفت: چیزی نیست، خوب می شود، فردا هم بیایید آن را ببینم.
فردا چشم قصاب بدتر بود و بیشتر درد می کرد ولی بازهم طبیب قدری دوا در آن ریخت و گفت: چیزی نیست، خوب می شود، چشم عضو حساسی است و باید تا چند روز در آن دوا بریزم.
طبیب ظالم هر روز پول دوا ودرمان می گرفت واستخوان ریزه را از چشم بیمار بیرون نمی آورد وقصاب هم هر روز نیم من گوشت برای طبیب هدیه می برد. این بود تا یک روز که قصاب به طبیب مراجعه از قضا آن روز خود طبیب نبود وپسر بزرگش، که چشم پزشک خوبی بود، به جای پدرش کار می کرد.
پسر طبیب چشم بیمار را معاینه کرد واستخوان ریزه را در چشم او دید و آن را با انبرک طبی درآورد و زخم چشم را دوا زد ودرد آن هم ساکت شد و گفت: از امروز دیگر چشمت بهتر می شود.اگر بازهم درد داشت بار دیگر بیا ببینم ولی اگر فردا بهتر بود، از این دوا در آن بریز خوب می شود.
قصاب رفت و طبیب جوان خوشحال بودکه چشم بیمار را علاج کرده . وقتی خود طبیب سررسید، پرسید:کسی نیامد؟ پسر گفت: چرا آن قصاب آمد و چشمش را دوا زدم ورفت.
چند روز گذشت وقصاب نیامد. طبیب از پسرش پرسید: با چشم قصاب چه کار کردی که دیگر اینجا نیامد؟
پسر گفت: به نظرم چشمش خوب شده چونکه آن روز با ذره بین نگاه کرده و دیدم یک ریزه استخوان لای زخمش باقی مانده و آن را در آوردم ودردش ساکت شد ورفت.لابد دیگر چشمش درد نمی کند. چطور شما آن استخوان را ندیده بودید؟
طبیب گفت:چرا پسر، دیده بودم ولی تو آن نیم من گوشت را که هر روز می آورد، ندیده بودی! من آن استخوان را لای زخم باقی گذاشتم که تا چند روز دیگر هم گوشت برسد،
————————
این نظر منه که شما این ایرادات رو میبینید
ولی اون پول های هنگفتی که بابت پشتیبانی سیستم ها و نسخه سازی مجدد میشه رو نمیبینید .
—————————
در کتاب استراتژی بازاریابی بر مبنای کتاب واکر میخوانیم که
***معایب و مزایای نهفته در اقتصاد جدید برای بازارها :
)+افزایش بازدهی در مقیاس محصولات شبکه ای: افزایش عرضه یک کالا موجب کاهش ارزش و نیز قیمت آن کالا می شود. این ویژگی
شبکه های ارتباطی و اطلاعاتی و نرم افزاری اصطلاحاً اثر شبکه ای مثبت یا فواید پنهان شبکه ای نام گرفته است.این ویژگی وقتی با فروش صنفی اطلاعات (توانایی فروش یک نرم افزار به چندین نفر بدون هزینه های ثانویه) ،
تلفیق می شود موجب پیدایش استراتژی به ظاهر احمقانه ای به نام عرضه رایگان محصول اینترنتی و نرم افزاری می گردد.استراتژی که اغلب شرکت های
جدید از آن استفاده می کنند.
شرکت هایی که در زمینه محصولات نرم افزاری و اینترنتی فعالند برای جلو گیری از به سمت صفر رفتن هزینه ها و مسایل اخلاقی آن باید به نسخه سازی و پشتیبانی سیستم پرداخته و همواره قانون کپی رایت را سخت گیرانه اجرا کنند .
———————————————————————–
تموم شد رفت…………………..
سیستم اداری این شرکت های ایرانی تا ابد مشتری همکاران شده رفت حتی اگه خود مایکروسافتم بیاد نمیتونه دیگه کاری کنه چون بعد چند سال استفاده مثل کسی مشن که تو باطلاق دستو پا میزنه
و این زندانی ها (مشتریان) عاشق زندان بان خود(همکاران سیستم) می شوند.
با سلام و تشکر. پاسخ به نظر شما در پایین آمده است.
اصلان هم فکر نکنید که این جور مقاله های انتقادی و حتی متهم کردن در سایت های گفتگو و اجتماعی و فروم ها باعث لطمه خوردن به برند میشوند این رو از آنجایی میگم که من خودم تخصصم تو برند سازیه و یه قانون نا نوشته وجود داره که میگه حتی تبلیغات ضد اخلاقی و مشکل دار و تهمت ها و انتقاد ها (حالا این که انتقاد خیلی خوبییه) باعث گسترش برند و شهرت و نهایتا فروش میشموند .
نمونه : توی فروم ها و چت روم های حسابداری و بازار میگن شرکت هایی مثل نرم افزار هلو (من خودمم هلو استفاده میکنم) نخرید چون همون نرم افزار ارزون رو گرون و بدون امکانات بهتون میفروشن—–ولی هلو هنوز در رده پرفروش ترین نرم افزار های مالی حسابداری ایرانه
نمونه : آب معدی دماوند و اتحام مسموم بودن به آرسنیک و پس فرستادن آن توسط نیرو های ناتو در افغانستان . فروشش چند برابر شده الان…
نمونه خارجی که خیلی زیاده: D&G در تبلیغات پوستریش از نوجونای زیر 18 با تصاویر تحریک کننده استفاده میکرد که دادگاه در آمریکا 8 نمایندگیشو تعطیل کرد— ولی این کار فروششو چند برابر کرد .
و یه داروی خارجی که اسمشو یادم نمیاد که ازش شکایت کرده بودن پلیس فدرال برای مسمومیت و کشته شدن چند نفر ولی سر همون قضیه معروفیت جهانی پیدا کرد .
اینا یه جور بازاریابی ویروسی به حساب میان .
مثل خودتون که 6500 نفرو مجانی با برند و موضوع کاری همکارن سیستم درگیر کردید و …. تبلیغ از این بهتر
با سلام و سپاس از حوصله و دقت نظر شما دوست گرامی.
مطالبی که اشاره نمودید همه واقعیت هایی هستند که دنیای کسب و کار و بازاریابی وجود دارند و شما به خوبی و با تیزبینی بیان نمودید.
متاسفانه وابستگی مشتریان به یک شرکت مساله ای است که در تمام دنیا وجود داشته و دارد. آنچه که می تواند اثر آنرا کمرنگ و ریسک آن را برای مشتری کاهش دهد همانا وجود رقابت در بازار است. از طرفی نرم افزارهای کد باز به خاطر شکستن همین انحصارات به وجود آمدند.
در مورد بازاریابی بر اساس تبلیغات منفی مقداری با نظر شما مخالف می باشم. چراکه از این روش شرکت هایی که شناخته شده نیستند بیشتر استفاده می نمایند. شرکت های شناخته شده ای مانند همکاران سیستم اصولا از این تبلیغات استفاده نمی کنند. چراکه مشتریان ثابت خود را دارند و در بازار بی رقیب یا کم رقیب مشغول فعالیت هستند.
در کنار تمام تبلیغات و بازاریابی و… به نظر بنده فقط یک چیز است که محصول را جلو می برد و آن کیفیت محصول است. مشتری نهایتا محصولی را می خواهد که نیازش را برطرف کند. اگر مشتریان اپل جلوی فروشگاه ها صف می کشند بی دلیل نیست.
گفتید این نوشته تبلیغی برای شرکت است اما به نظر من یک نوع تحلیل محصول می باشد که لازم است. در این نوشته خواننده می تواند تمام نظرات طرفین را به صورت شفاف بخواند و آنگاه تصمیم بگیرد. اندازه و کیفیت تصمیم او وابسته به خیلی چیزها است که یکی از آنها آگاهی است. اما عوامل دیگری مانند فشار مدیریت، تصمیم عجله ای، خوشبینی، نام شرکت و خیلی چیز های دیگر بر تصمیم او اثر می گذارد. به نظر من انتشار و باز شدن موضوع بهتر از نهان ماندن است. برآیند نکات مثبت سنگین تر خواهد بود.
هرچندکه رفتار بازدید کنندگان و برداشت آنها را نمی شود حدس زد. در محیط وبلاگستان عموما مسائل روز و محصولات خارجی طرفدار دارد. اما اگر این نوشته حدود 7000 بازدید داشته نشان می دهد که مساله برای خیلی ها دغدغه است و حرف های ناگفته بسیاری دارد.
با تشکر از همراهی شما دوست عزیز
با سلام. بخشی از دلایل ضعف سیستم های نرم افزاری برمی گردد به ضعف کلی صنعت نرم افزار کشور. در نوشته زیر سعی نمودم رویکردی تحلیلی به این مساله داشته باشم :
http://www.hamfekri.com/blog/archives/290
هدف از انتشار آن کمک فکری جهت عارضه یابی صنعت می باشد. برای نوشتن مطلب قدری زمان صرف نموده تا بتوانم تمام آنچه را که در ذهن دارم پیاده کنم. راه کارها به صورت خلاصه به شرح زیر می باشد :
عدم تاکید صرف بر روی مثالهای نقص
بازبینی فرضیات و مقایسه مبتنی بر منطق با کشورهای توسعه یافته
توجه به اکوسیستم کلی صنعت و کارآفرینی در کشور
شروع کردن از خود به عنوان اولین گام
بهره گیری از نابغه ها و هوشمندان صنعت و الگوی نوآوری
ایجاد تضاد و تعارض و رویکرد انتقادی در سیستم برای تحرک
گسترش آموزش و افزایش آگاهی افراد به اهمیت موضوع
ایجاد آرامش و جلوگیری از تسلط سندرم عجله
تاکید بر روی روشها به جای ابزارها
بنا نمودن کسب و کار بر پایه اهرم های شناخته شده و پیشران اینترنت. مانند مفهوم باز اشتراک (reshare)
تقویت مهارت های انتزاعی ، فکر افزاری و نرم افزاری جامعه
تاثیر جغرافیا بر توسعه
تقویت بستر اتحاد سرمایه و اندیشه
تخمین دقیق تر هزینه های تولید
امید است مفید واقع شود : -)
ممنون از این همه توجه
من بدون اقراق میگم ساییتون تو همه این وبلاگ و سایت های آموزشی
حرف نداره مثل خودتون
تو یه کلمه به دل میشینه شاید تو این ماه حداقل به 10 نفر پیشناهاد دادم
بیان اینجا
ممنون از لطف شما