۹ آذر ۱۳۹۱  ·   زمان مطالعه 5 دقیقه

هفت سوالی که هر کسی که می خواهد کار جدیدی را شروع کند باید از خود بپرسد


چند وقت پیش مشغول مطالعه کتابی بودم با عنوان « فراتر از پول، پرسش هایی که هر دارنده مدرک MBA باید پاسخ دهد» نوشته Mark Albion، دارنده مدرک دکترای مدیریت کسب و کار و استاد دانشگاه هاروارد، در این کتاب نویسنده با طرح سوالاتی خواننده را به فکرکردن درمورد مسیر شغلی و کشف احساساتش در مورد زندگی و ترکیب این دو با هم وا می دارد.

این کتاب شامل مطالب جالبی بود که معتقدم برای هر کسی که می خواهد یک کار جدید را شروع و یا در مسیر شغلیش تغییری ایجاد کند، بسیار مفید خواهد بود.

تصمیم گرفتم این کتاب را که در لیست پرفروشترین کتاب ها به انتخاب مجله نیویورک تامیز قراردارد، خلاصه کرده ومطالب اصلی آن را برای شما مخاطبان عزیز خوشفکری بازگو کنم ،امیدوارم مفید واقع شود.

۱. چه کسی هستید؟

نویسنده ضمن مطرح کردن این پرسش به عنوان پرسش اول بیان می کند: در طی جستجوی مسیر شغلیتان نحوه ای که شروع می کنید بر جایی که از آن سر در می آورید تاثیر می گذارد.
مبنا و نقطه شروع شما متکی بر شناخت این است که کیستید وخواهان چه هستید.

ضروری است اول از همه دریابید به چه پایبندید و باورهایتان چیست؛ در غیر اینصورت همواره این ریسک وجود دارد که گرفتار آن مسیر شغلی شوید که هرگز خواستار آن نبودید.

ببینید چه چیزی شما را بر می انگیزاند، در صبح شما را به بیرون از رختخواب می پراند و با روز جدیدی به شوق می آورد. نه اینکه زندگیتان را تسلیم قضاوت های دیگران بکنید و فقط برای اثبات لیاقتتان به دیگران کاری را انجام دهید که هر روز احساس کنید کمی به سوی مرگ پیش می روید!

نگرش محدود از تعریف خودتان، با لحاظ کردن گذشته، مثلا اینکه «من پسر فلانی هستم» ، «اهل فلان جا هستم»، «در فلان جا کار کرده ام» وسعت زندگیتان را در بر نمی گیرد، این امر می تواند شما را از ایجاد ارتباط با اهداف متعالیتان باز دارد.

پس بیایید به تعریفی روشن و صریح از خودمان برسیم قبل از آنکه دیگران ما را تعریف کنند!

۲. چه می خواهید؟

«موفقیت دستیابی به آن چیزی است که می خواهید.» – وارن بافت، کارآفرین برجسته، یک انسان خیرخواه و بشردوست، ثروتمندترین مرد جهان در سال ۲۰۰۸

شفاف بودن وصریح بودن در مورد اینکه واقعا به دنبال چه هستید، به ویژه برای افرادی که بسیار توانا هستند، کار سختی است. نکته مهم آنست که نیازهای درونی تان را همواره در نظر داشته باشید.

نحوه سنجش میزان موفقیت خود را بشناسید چون موفقیت امری شخصی و چند بعدی است و هر کسی تعریف خاصی از موفقیت دارد، وقتی بدانید چه می خواهید آنگاه دست یافتن به آن آسانتر خواهد بود.

۳. برای چیزهای به درد نخور ارزش قائل نشوید و چیزهای ارزشمندتان را دور نیاندازید:

دور شدن از مسیرتان از طریق درگیر شدن زیاده از حد در چیزهایی که مهم به نظر میرسد وغفلت کردن از چیزهایی که واقعا برایتان مهم هستند خیلی آسان است. همه این ها به این مربوط می شود که چقدر اولویت هایتان را می شناسید و بر اساس آنها عمل می کنید.

۴. چه کاری می توانید انجام دهید؟

موفقیت شغلی اغلب حاصل خواست و تمایل شماست تا نتیجه مهارتتان.

داستان زندگی افراد موفق نشان می دهد که چگونه افراد هنگامی که عاشق هر کاری که انجام می دهند هستند، پیشرفت می کنند و در صورت بروز مشکل به راحتی تسلیم نمی شوند به دلیل آنکه کارشان با آرزوها و خواسته هایشان عجین است.

پس هنگام پاسخ به این سوال فقط به مهارت هایتان توجه نکنید.

بیشتر بخوانید: رموز موفقیت «پیر امیدیار» بنیانگذار ایرانی‌تبار سایت eBay، جاده ابریشم قرن بیست‌ویکم + اجرای صوتی

۵ . ارزشهایتان را وارد کار کنید:

اینکه چگونه می توانید ارزشهایتان را وارد کارتان کنید بستگی به این دارد که دوست دارید چگونه وقتتان را بگذرانید و چگونه از توانایی هایتان برای حمایت از دلبستگی تان برای خدمت کردن بهره ببرید.

برای درک نحوه ارزش افزایش، پرسیدن پرسش هایی درباره اینکه چگونه دوست دارید کار کنید و بهترین کار را انجام دهید، کمک می کند. به عنوان مثال: آیا دوست دارم تنها کار کنم یا با دیگران؟، آیا دوست دارم در محیطی که نیاز به واکنش سریع، تفکر وتصمیم گیری سریع دارد کار کنم؟ ، آیا دوست دارم افراد را ترغیب کنم؟ و…

همچنین باید به صورت روشن وصریح آنچه را که نمی خواهید انجام دهید مشخص کنید.

۶ . در تحقق برنامه های زندگیتان اهمال کار نباشید:

«دوست دارم این کار را بکنم اما …» ، « وقتی این کار را انجام میدهم که …» و یا «همسرم نمی خواهد وگرنه …».

این جمله که زندگی جای آزمایش و خطا نیست، بخاطر حقیقت بودنش زیاد تکرار شده است.

خیلی نگران پایان زندگیتان نباشید ، بیشتر نگران آن باشید که هرگز شروع نشود و بدانید رنج ناشی از تغییر نکردن بسیار بیشتر از ترس از تغییر است.

۷ . به کجا می خواهید بروید؟

«والاترین آرزوهایم در دور دستها درون پرتو های خورشید قرار دارند. ممکن است به آنها دست نیابم اما می توانم سر خود را بلند کنم و زیباییشان را ببینم، باورشان کنم و تلاش کنم در جهت آنها گام بر دارم.» –  لوئیزا می آلکوت (۱۸۳۲ ۱۸۸۸) نویسنده مشهور

فکر می کنم اگر به موارد و سوال هایی که پیش از این مطرح شده اند فکر کرده وجواب داده باشید اکنون جواب این سوال برایتان آسان است.
بد نیست قبل از خاتمه بحث جمع بندی نویسنده را از زبان خودش بشنویم:

«ما در جستجوی کیفیتی از زندگیمان هستیم که کار چندانی با ثروت مادی نداشته باشد، همه ما به شدت در جستجوی برقراری رابطه نزدیک و صمیمانه با همدیگر، با خودمان و با طبیعت هستیم. با این کار می توانیم ساختن دنیایی کمی بهتر به شیوه ای مخصوص خود را به انجام برسانیم.»

به امید اینکه ما نیز بتوانیم جایگاهمان را در این دنیا بیابیم و آن را به مکانی بهتر از آنچه هست تبدیل کنیم و به راستی دنیای خود را در زندگیمان ببینیم و با آرزوی موفقیت برای شما مخاطبان عزیز خوشفکری.

لطفا نظراتتان را با من و دیگر خوانندگانمان در زیر به اشتراک بگذارید.

13 پاسخ به “هفت سوالی که هر کسی که می خواهد کار جدیدی را شروع کند باید از خود بپرسد”

  1. Ali گفت:

    تو متن اومده دکترای MBA!! فکر می کنم این درست نیست. چون MBA مخفف
    master of business administration هست که اون master به معنی کارشناسی یا همون فوق لیسانس هست. به سطح دکترا در رشته مدیریت اجرایی یا همون business administration میگن DBA که مخفف
    Doctorate of business administration مى باشد.

    • گلاله غفوری گفت:

      همراه عزیز ضمن تشکر از توجه شما باید عرض کنم ، MBA یعنی مدیریت ارشد کسب وکار.
      برخی دانشگاه ها و مؤسسات آموزشی ایران این رشته رابه مدیریت اجرایی ترجمه کرده اند که این مورد نیز صحیح نیست.چرا که رشته ی مدیریت اجرایی در واقع گرایش اجرایی این رشته در مقطع دکترا می باشد که به آن EMBA می گویند و مخفف عبارت EXEXCUTIVE Master of Business Administration است.
      البته حرف شما ازین لحاظ درست است که نبایداز عبارت دکترای MBA استفاده میکردم،درست این بود که مینوشتم دکتری اقتصاد کسب و کار!
      ممنون از تذکرتان

  2. جوان میر گفت:

    خیلی جالب بود ممنون از مقالتون!

  3. محمد گفت:

    با سلام.مطالبتون جالب و کاربردی بود،من همین امروز با شما آشنا و تو سایت خوشفکری عضو شدم.با توجه به اینکه تازه وارد مقوله ی ایده پردازی شدم و دارم کار میکنم امیدوارم که بتونم از راهنمایی هاتون استفاده ی لازم رو ببرم.با تشکر

  4. carlos گفت:

    مطالبتون خوبه ، مثلا همین مطلب اما نه تو ایران، درباره یه جامعه آزاد آرمانی صحبت میکنید! با این شرایط وخیم و و رشکسته اقتصادی به دلیل سیاست های غلط که تو این سرزمین حاکمه ، اینا همش داستان و رویاپردازیه!
    اینجور ایده پردازیا و تئوری ها که تو سایتتون وجود داره متعلق به کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه هستش که ریشه های اقتصادشون توی خاکه نه روی آب و …. (خودتون بهتر میدونین)

  5. جلال مرشدی گفت:

    سلام
    تشکرمو از مطالب خوبتان پذیرا باشین

  6. فریدون گفت:

    سلام ممنون از زحماتتان استفاد کردم

  7. مهدی امینی گفت:

    سلام.اول از هر چیزی تشکر میکنم از این همه خوشفکری.امید وارم با خوندن این مطالب که همه بازده کارهای ادمهای موفقه افرادی مثل من هم بتونن رویاهاشونو به واقعیت تبدیل کنن.با ارزوی موفقیت برای همه کار افرینان…

  8. محمدطاها گفت:

    سلام
    عالیه..ممنون
    خواهشا فایل صوتی هم بذارین.

  9. محمد گفت:

    سلام
    ممنون از مطالب زیبای شما گلاله عزیز.
    من هم رشته شما هستم و علاقه زیادی به کارهای خلاقانه و نو آوری دارم و تا حالا ابتکارات زیادی به خرج دادم، البته به لطف خدا. آخریش کوتاه کردن کفش نوک بلند به اندازه 5 سانت بوده. من معتقدم هر کاری که آدم بخواد (به شرطی که معقول باشه) میتونه توی اون موفق بشه. و چه خوبه که در مسیر درست هم باشه. دور بر ما مملو از انرژیه، کافیه قدرت جذب اونا رو داشته باشیم و از ازشون درست اسفاده کنیم. من این عبارت رو باور دارم : یا راهی خواهم یافت، یا راهی خواهم ساخت.

  10. سعید م گفت:

    با سلام
    من فارغ التحصیل معماری هستم و میخواهم خودم تنها در زمینه معماری داخلی کار کنم میخواستم منو در این راه راهنمایی کنید که چطور تبلیغات کنم؟ تبلیغ بی خودی نکنم؟ چگونه کاریابی کنم؟ چگونه ئارد بازار کار شوم که شکست نخورم ممنون میشم راهنماییم کنید

  11. فاطمه گفت:

    مطالب بسیار ارزنده ای دراختیار خواننده گان قرار داده اید ،با سپاس فراوان

شما هم نظرتان را بیان کنید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد الزامی با * نشانگذاری شده اند.

*

*