۶ بهمن ۱۳۹۶  ·   زمان مطالعه 3 دقیقه

چگونه یک نام خوب برای استارتاپ خود انتخاب کنید؟


بارها و بارها دبده ام که استارتاپی ها در ابتدای کار گرفتار موارد بی اهمیتی می شوند که آنقدر فکرشان را به خود درگیر می کند که تبدیل به یک مانع جدی می شود. یکی از این موارد، انتخاب اسم است.

انتخاب یک اسم خوب یک دغدغه ی فکری موجه است چراکه یک اسم خوب می تواند فوایدی با خود به همراه بیاورد که موجب شود هم در تبلیغات موثر واقع شود و هم به اعضای تیم انرژی مثبت بدهد.

فواید انتخاب یک نام مناسب برای کسب و کار:

۱. ماندگاری در ذهن
۲. کمک به SEO
۳. تاثیرگذاری اولیه و ارتباط بهتر با مخاطبان
۴. انتقال معنی و پیام تبلیغاتی در خود

ویژگی های یک اسم خوب چیست؟

یک نام خوب نامی است که:
۱. به خاطر سپردن و به یادآوردن راحت باشد
۲. خواندن و نوشتنش به انگلیسی ساده است
۳. کلمات کلیدی کسب و کار در آن بکار رفته یا معنای مشابهی دارد
۴. با فرهنگ مخاطب سازگاری دارد

برای ساختن یک نام خوب دو آزمایش را انجام دهید:

۱. فکر کنید که کسب و کار شما گرفته است و بر روی یک بیلبورد تبلیغاتی در یک بزرگراه تبلیغات کسب و کار شما قرار داده شده است. سرنشینان خودروهایی که با سرعت در حال عبور از مقابل آن بیلبورد هستند چند ثانیه بیشتر وقت ندارند تا پس از دیدن تبلیغات شما، نامی را به خاطر بسپارند تا بعدها در گوگل آن را جستجو کنند. پس بهتر است نامی باشد که به خاطر سپردن و به یادآوردن راحت باشد.

۲. فکر کنید پشت تلفن به یک مخاطبی که برای اولین بار با کسب و کار شما آشنا شده دارید حرف می زنید و کیفیت تماس هم خیلی خوب نیست. شما به او اسم و نام دامنه سایت کسب و کارتان را می خواهید بگویید تا او به آن مراجعه کند. برای اینکه اون دچار اشتباه نشود بهتر است اسمی داشته باشید خواندن و نوشتنش به انگلیسی ساده است

نام خوب صرفا موفقیت ایجاد نمی کند!

با وجود تمامی ویژگی های بالا این را به خاطر داشته باشید که اغلب این، کسب و کار و کاری که انجام میدهد است که به اسم آن، معنی می دهد. مثال بسیار مشهور برای آن، اپل است. نامی که بر اساس تاریخچه شرکت اپل دقت زیادی در انتخاب آن نشده است ولی حالا خود به نامی لوکس و نماد برتری در فناوری و کارایی و طراحی تبدیل شده است. حتی در فضای کسب و کار نوآورانه کشور هم چنین روی داده است. خیلی ها برای مثال برایشان مهم نیست که دیجی کالا یعنی فروش کالای دیجیتال یا فروش دیجیتالی کالا. مثال دیگر کافه بازار است که از نظر نام هیچ ارتباطی با مارکت پلیس اپ های اندرویدی ندارد و بیشتر به کافه ای توی بازار می خورد. جالب تر از آن بارها از افراد کهنسال شنبده ام که به شوخی و جدی، اسنپ را عصمت صدا می زنند و برایشان اسم خیلی مهم نیست تا نیازی که آن کسب و کار دارد رفع می کند.

بیش از ۲ ساعت برای انتخاب یک اسم وقت نگذارید

زمانتان را بر روی کارهای مهمتر بگذارید. نگران نباشید هر اسمی انتخاب کنید اگر اسم بهتری در آینده به ذهنتان برسد، می توانید تغییرش دهید و مطمئن باشید برندتان ضربه نخواهد خورد چون معمولا در ابتدای کار کسی کسب و کار شما را چندان نمی شناسد و هنوز برند نشده است.

نوبت شماست:

شما چه فکر می کنید؟ چه نام هایی برایتان آشناتر است؟ اسم کدام استارتاپ ها مناسب نیست؟

 

4 پاسخ به “چگونه یک نام خوب برای استارتاپ خود انتخاب کنید؟”

  1. محی گفت:

    ممنون از مطلب خوبتون، اتفاقا مدتی هست شدیدا درگیر انتخاب اسم هستم و البته توفیقی حاصل نشده. اما حسب تجربه به این نتیجه رسیدم که یکی دیگه از فاکتورهای مهم برای دامین «احتمال غلط نوشتن» هست. برای مثال خوشفکری رو میشه فقط khoshfekri نوشت و شما برای معرفی سایت کافیه بگید خوشفکری دات کام. اما برای مثال دونیت (۲nate) از این منظر اصلا دامین مناسبی نیست.

  2. nobati.co گفت:

    ممنونم بسیار مفید بود

  3. بهروز گفت:

    ممنون از مطلب خوبتون

  4. علی یغار گفت:

    سلام ممنون برای مطالب خوبتون اما بنده بعنوان کسی که ۳۰ سال در زمینه برندینگ و هویت سازی فعاله با این جمله که بیشتر از دو ساعت برای پیداکردن نام وقت نگذارید شدیدا مخالفم.
    نکته ای بخاطرم رسید که بعنوان مثال ذکر میکنم. استارتاپ کلاسیاب بدلیل انتخاب نام غلط و ایجاد سو تفاهم در مخاطب خودش رو جور دیگه ای معرفی میکنه و به اغلب مخاطبین اینرو القا میکنه که کار اون ارائه فهرستی از کلاسهای آموزشی مختلفه ( کلاس + یاب ) حال آنکه واژه کلاس بیشتر مفهوم مجازی دار و نه مکانی برای تدریس

شما هم نظرتان را بیان کنید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد الزامی با * نشانگذاری شده اند.

*

*