۲۴ خرداد ۱۳۹۸  ·   زمان مطالعه 3 دقیقه

شش روند جدیدی که دورنمای مصرف کننده در جهان را شکل می‌دهد (بخش دوم)


در ادامه مطلب قبلی در خصوص ترندها و روندهای مصرف در سال ۲۰۱۹ و سال های بعد از آن، بخش دوم از شش روند را بررسی می کنیم.

صاحبان کسب و کارها باید بتوانند محصولات و خدمات خود را با این تغییرات و روندهای مهم همسو کنند تا بازارهای خود را از دست ندهند. همچنین این ها فرصت بسیار خوبی برای استارتاپ ها و کسب و کارهای نوپا است که با استفاده از فناوری بتوانند بر روی روندهای بازار و رفتار مصرف کنندگان ارزش های نوآورانه خلق کنند و نفوذ بازار کسب و کارهای سنتی را به چالش بکشند.

در ادامه نشان می دهیم که این مفاهیم چگونه می‌توانند بازارها را در گوشه و کنار دنیا به هم بزنند و بر روی مصرف کنندگان و برندها تاثیر گذار باشند.

بر روی صفحه نمایش

مصرف کنندگان و برندها شخصیت دیجیتالی خود را قبول کرده اند و بر روی آن به دقت کار می کنند. اما علاوه بر صفحات بسیار خوب فضا مجازی، یک مطلب اشتباه می تواند واکنش شدید جامعه را در مقابل برندها در بر داشته باشد. برای مثال در کشور آمریکا بیش از ۱۶ ٪ کاربران شبکه های اجتماعی اسپانیایی زبان بر اساس مطالبی که در شبکه های اجتماعی دیده اند اقدام به تحریم برندها کرده اند.

امروزه اهمیت وجود یک استراتژی شبکه اجتماعی برای کسب و کارها و برند ها بیش از گذشته است. برند ها و کسب و کارها باید از لحاظ اخلاقی و رفتاری به کارکنان آموزش دهند تا زمانی که با مسئله حساسی مواجه شدند برخورد درست، به موقع، و مناسب داشته باشند. کسب و کارها باید با به اشتراک گذاشتن مطالب مثبت و فعالیت های تاثیر گذار سعی کنند وجهه خودشان را حفظ کنند، کسب و کارها باید اجازه دهند مسائل انتقادی و اختلاف نظرها نیز مطرح شوند. اینکار باعث می شود کسب و کارها به جای قرار گرفتن در مقابل مشتریان، با جنبه مبارزگونه آن ها همراه شوند و در قلب آنها نفوذ کنند.

انزوای اجتماعی

فناوری می تواند جهان را به جایی منزوی تبدیل کند. امروزه مصرف کنندگان بخش زیادی از زندگی خود را بر تلفن های همراه هوشمند تجربه می کنند. اگرچه ممکن است افراد به صورت مجازی با یکدیگر در ارتباط باشند اما از لحاظ فیزیکی و احساسی از یکدیگر جدا هستند. به نظر می رسد دلایل متعددی وجود دارد که چرا مشتریان احساس می کنند هرگز نیازی نخواهند داشت که خانه های خود را ترک کنند. بیش از ۳۴ ٪ از برزیلی ها (سنین ۱۹ تا ۳۵ سال) ترجیح می دهند به جای مراجعه حضوری به فروشگاه ها یا از طریق تلفن، به صورت آنلاین با برندها و کسب و کارها در ارتباط باشند. علاوه بر آن پیشرفت فناوری در خانه های هوشمند و همچنین توسعه خدمات تحویل کالا باعث شده است تا مشتریان احساس کنند تمام چیز هایی که نیاز دارند را می توانند دم درب خانه داشته باشند.

تسهیل راه های ارتباطی و ایجاد فضاهای منحصر به فردی که در آن جوامع شکل بگیرد گام بعدی در جلب اعتماد و وفادارسازی مشتریان است.  برندهایی که از فضاهای فیزیکی و مجازی شان به عنوان محلی برای ایجاد ارتباط میان مشتریان همزمان با خرید، خوردن غذا یا دیگر فعالیت های تفریحی استفاده می کنند، علاوه بر افزایش درآمد، شاهد افزایش بالای وفاداری مشتریان خواهند بود.

تعریف دوباره بزرگسالی

برای مصرف کنندگان، تجربه کردن چیزهای جدید بیشتر و بیشتر از کسب ثروت مادی اهمیت پیدا کرده است. بنابراین شرکت ها باید بر کمپین ها و فرصت هایی تمرکز کنند که زندگی را برای مردم به یاد ماندنی تر می کند. از آنجایی که مشتریان برای انجام امورات روزمره شان از فناوری استفاده می کنند، رویکرد «فناوری محور» می تواند پاسخی برای این نیاز باشد. در حقیقت بیش از ۳۳٪ مصرف کنندگان آمریکایی ترجیح می دهند به جای تعامل رودررو و شخصی، به صورت آنلاین با افراد در تماس باشند.

علیرغم افزایش روز افزون رفاه و پیدایش فرصت های بیشتر، چالش های بزرگسالی هنوز هم ادامه دارد. کسانی که می خواهند از این بازار کسب درآمد کنند باید سعی کنند موانع زندگی بزرگسالی را برطرف کنند و مسئولیت های بزرگسالان را به تجربه های قابل مدیریت و حتی سرگرم کننده ای تبدیل کنند. امروزه مهمترین موضوع انعطاف پذیری است. با رشد روز افزون نیروی های انسانی دورکار، زندگی روزمره مصزف کنندگان تغییر کرده است و کسب وکارها باید خودشان را با این سبک زندگی منعطف وفق دهند، جایی که دیگر ساعت کاری ۸ صبح تا ۴ بعد از ظهر معنی و مفهومی ندارد.

 

شما هم نظرتان را بیان کنید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد الزامی با * نشانگذاری شده اند.

*

*