۱۱ فروردین ۱۳۹۳  ·   زمان مطالعه 4 دقیقه

بهترین هم‌بنیانگذار و شریک را برای راه اندازی موفق کسب‌وکارتان چگونه بیابید؟ + اجرای صوتی


اجرای بسیاری از ایده ها به بیشتر از یک نفر نیرو نیاز دارد. در نتیجه یکی از مهمترین مسائلی که کسی که می خواهد ایده اش را اجرا کند و بر اساس آن کسب و کار جدیدی را بنیانگذاری کند، با آن روبروست پیدا کردن یک هم بنیانگذار یا اصطلاحا، شریک (به انگلیسی Co-Founder) خوب است.

یک هم بنیانگذار خوب، کسی است که با شما درد مشترک دارد و در نتیجه نیاز شما را برای راه اندازی چنین کسب و کاری حس می کند. همچنین دیدگاه و آرزوهایش به افکار و امیدهای شما نزدیک است.

خیلی وقت ها، یافتن چنین فردی کار آسانی نیست. معمولا وقتی به دنبال چنین فردی می گردید، به سراغ اقوام، دوستان و آشنایانتان می روید با این امید که شناخت قبلی شما موجب اعتماد شود. اما، اگر در میان اقوام و آشنایان چنین فردی وجود نداشت چه؟

یکی دیگر از راه های یافتن هم بنیانگذار، مراجعه به سایت های مخصوص این کار است.  سایت هایی مانند:

اما باز هم، خیلی اوقات، در این سایت ها نمی توان کسی را که وقعا متعهد باشد پیدا کرد. چکار باید کرد؟

 بهترین هم‌بنیانگذار را برای راه اندازی موفق کسب‌وکارتان چگونه بیابید؟ + اجرای صوتی

John Frankel که بنیانگذار یک موسسه سرمایه گذاری مخاطره پذیر (VC) در نیویورک است به این سوال اینگونه پاسخ می دهد:

این سوال مشکلی است، به همین خاطر هیچ پاسخ ساده ای هم وجود ندارد. قبل از اینکه من پیشنهاداتم را آماده کنم، از خود بپرسید  آیا واقعا به هم بنیانگذار احتیاج دارید؟ اگرچون قابلیت و توانایی انجام کاری را ندارید به دنبال بنیانگذار فنی هستید، می توانید برنامه ریزی کنید که خودتان را آموزش دهید. با این نیز مانند اکثر ترس ها می توانید مقابله کنید. به علاوه، این کار برای تعامل با تیم فنی که استخدام کرده  یا ساخته اید به شما قدرت می بخشد.

اما اگر شما واقعا برای مهارت های دیگری نیاز به هم بنیانگذار نیاز دارید و خودتان وقت کافی برای یادگیری ندارید یا فقط به دنبال کسی می گردید که در تصمیم گیری ها به شما کمک کند، ۴ نکته زیر را در نظر داشته باشید:

 

۱. شبکه‌ی ارتباطی

اگر در  شهری بزرگ هستید، مخصوصا اگر درآن شهر، تکنولوژی روبه رشد است و رویداد های منظمی حولِ یافتن موسسان وجود دارد، به دورهمی های مربوطه بروید و با آدم ها ملاقات کنید و با آنها در ارتباط بمانید. هم چنین، همکاری با کسانی که در پروژه های تان با آن ها آشنا می شوید می تواند به ایجاد فرصت هایی که قبلا برای شما ارائه نشده بود منجر شود.

 

۲. سازگاری کلید شماست.

وقتی به دنبال یک هم بنیانگذار هستید، مهم ترین ویژگی سازگاریست. مطمئناً شما نمی خواهید به گروهی که با آنها سازگار نیستید ویا نمی تواند شرایط خود را تحمل کند ملحق شوید. یک روش جالب برای اینکه از کارساز بودن این مورد مطمئن شوید اینست که یکدیگر را در بیرون امتحان کنید. مثلاً قبل از امضای سهام، دقت کنید  که چگونه در پروژه ها  یا در برنامه های روزانه  می توانید همکاری کنید.

 

۳. با یکدیگر رُک باشید.

در مورد اینکه قصد دارید چه مقدار از شرکت خود را به فرد دیگر بدهید فکر کنید و مطمئن شوید که از ابتدا در این مورد با او صحبت کرده اید. هیچ فرمول خطا ناپذیری برای تعیین سهام مناسب برای هم بنیانگذار وجود ندارد. مشکلی نیست که رقم آن را چه مقدار تعیین کنید. اما مهم است که بحث ها در این باره صریح و صادقانه باشد. در غیر این صورت ممکن است در ادامه ی راه به مشکل بر بخورید.

 

۴. زمانبندی ارائه سهام را در خاطر داشته باشید.

وقتی شما به یک هم بنیانگذار و یا هر شخص دیگری سهام اعطا می کنید، در واقع به این فرد بخشی از  شرکت خودتان را داده اید. البته شخص مذکور نیز بلافاصله آن را دریافت نمی کند بلکه بر اساس یک زمانبندی مشخص این سهام به او تعلق خواهد گرفت. مثلا در سال اول مقدار کمی در یافت می کند، در سال دوم بیشتر و همینگونه ادامه می یابد.

سهام استارتاپ ها معمولاً طی ۴سال اعطا می شود و این  بدان  معنی است که شما و  هم بنیانگذارتان  تعهدی بلند مدت  را تقبل می کنید. امّا به خاطر داشته باشید که این ۴ سال  به سرعت سپری می شود. حتی در برخی از موارد ممکن است بنیانگذاران بخواهند پس از پایان چهار سال، از هم جدا شوند. پس بسیار مهم است که از همه ی این مناسبات آگاه باشید.

بنابراین همانطور که انتخاب همسر و یا شریک زندگی دشوار است  یافتن هم بنیان‌گذار هم مشکل است. پس باید اجتماعی باشید، خودتان را از فضایی که در آن هستید بیرون بیاورید و بدانید اولین کسی که ملاقات می کنید شاید بهترین و مناسب ترین گزینه باشد، شاید هم نه!

 

نوبت شماست:

آیا شما هم به دنبال co-founder می گردید؟ یا شرکتان را پیدا کرده اید؟ به نظر شما ویژگی های یک شریک خوب چیست و چگونه می توان آن را پیدا کرد؟

10 پاسخ به “بهترین هم‌بنیانگذار و شریک را برای راه اندازی موفق کسب‌وکارتان چگونه بیابید؟ + اجرای صوتی”

  1. سامان گفت:

    سلام قالب سایت تو رزولوشن 1024*768 خراب میشه

  2. عباس گفت:

    با سلام

    من دنبال یک سرمایه گذار میگردم. حداکثر تواناییهای طی 13 سال کار روزانه در زمینه تولیدات نرم افزاری داشتم و محصولات نیمه تمامی نیز دارم. حتی آنها قابل فروش هستند از لحاظ سرمایه فقط مشکل دارم. کسی پیدا بشه سرمایه گذاری کنه بر کرده چون شرایط من بسیار قابل انعطاف و کم هزینه و اطمینان بخشه.

  3. عرفان گفت:

    یک فضای کاری به همراه تعدادی سیستم و وسایل اداری مناسب برای فعالیت مجازی در اختیار دارم
    دوستانی که ایده ای دارند یا در زمینه IT دارای مهارت هستند
    و دوستانی که در زمینه طراحی وبسایت دارای تخصص هستند پیام بدن
    اولویت با دوستانی هست که روحیه کار تیمی داشته باشین.
    امید به اینکه سال 93 سال رسیدن به هدف تک تک دوستان باشه.

  4. hamed گفت:

    با سلام
    مطلب و اجرای خوبی بود.
    ممنون.

  5. امیر حسین قجری گفت:

    هر کاری هم که میکنم بشناسم اما متاسفانه در حین همکاری کاملاً‌ رفتار عوض میشه و چهره واقعی خودشون رو اون زمان نشون میدن.
    یکی از ضعف های بزرگ من همینه که نمیتونم خوب بشناسم انسان ها رو…

  6. صابر گفت:

    من فقط متن و در حقیقت آن چهار نکته را خواندم. به نظر این حقیر زیادی مختصر بود و متاسفانه نمی توان واژه مفید را در توصیف آن به کار برد! به هر روی ممنون!

  7. علی گفت:

    سلام
    این موزیک که تو این فایل صوتی بود خوانندش کی بود ؟

  8. مریم گفت:

    من به عنوان کسی که روزانه با ده مشتری خانم برخورد دارم متوجه شدم هرچقدر به خانم ها حق بدیم بیشتر از شما میخوان و خ استه اونا به جایی میرسه که نمیتونی از عهده اش بر بیاید. معذرت خواستن بذای کسی هست که خود ادم میدونه که اشتباه کرده نه برای مشتری که دنبال پول کم و خدمات عالی هست. و یا شما دارای یک بیزینس عالی هستید. اگه تمام کارهای بیزینس عالی رو رعایت کردید و مشتری ناراضی باز هست بهتره اونو از دور خارج کنید. چون اجازه نمیده خدمات بیشتر برای مشتری راضی انجام بدیم.
    مقاله شما توی مدیریت سنتی خیلی مفیده. توی مدیریت سنتی کارمند یک دستگاه هست. اما توی مدیریت مدرن و حتی فرامدرن دیگه همیشه حق با مشتری نیست. حق با مشتری خوب هست. اگه مشتری خوب دچار یک اشتباه شد باید و حتما این موارد رو رعایت کرد. به شخصه من چندین مشتری ام دچار اشتباه شدم و بلافاصلا من قبول کردم و از اون چهار نفر سه نفرشون برگشتن.
    اما مشتری جدید و ناراضی هرگز قبول نمیکنم چون بار منفز داره

شما هم نظرتان را بیان کنید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد الزامی با * نشانگذاری شده اند.

*

*