۱۹ شهریور ۱۳۹۷  ·   زمان مطالعه 3 دقیقه

سه نکته مهم برای برقراری ارتباط موثر با یک منتور


استفاده از تجربه افرادی باتجربه و یادگرفتن از آن ها در هر کاری مفید است و از آموزه های فرهنگی ما می باشد. این موضوع در کسب و کار بسیار مهم و لازم است. فرقی نمی کند که کسب و کار کوچک و استارت آپ باشد یا کسب و کار رو به رشد و اسکیل آپ.

به عنوان یک کارآفرین، شما به طور مداوم باید به جمع آوری و ترکیب اطلاعات بپردازید، و در مورد کارهایی که در کوتاه مدت و بلند مدت انجام می دهید به  طور همزمان فکر کنید. اما این دانشی که در مسیر گردآوری می کنید را بهتر است با کسی که آن مسیر را قبل از شما طی کرده در میان بگذارید. ببینید زاویه و افق دید او به درک شما چه چیزی می افزاید. در نتیجه می توانید از افتادن در چاله هایی که او پیش از شما در آن افتاده پیشگیری کنید و یا اگر گرفتاری ایی برای کسب و کارتان پیش آمد، راه چاره را از او بپرسید.

به چنین افرادی در فضای کارآفرینی مدرن، منتور گفته می شود. البته کلمه منتور ریشه های فرهنگی و تاریخی دور و درازی دارد. بهترین و نزدیکترین ترجمه ای که در فارسی برای منتور (Mentor) می توان پیشنهاد داد که مفهوم آن را در فرهنگ‌مان تداعی کند، «مرشد» است، و نه مربی که خود ترجمه Coach می باشد.

خوبی وجود منتور در کنار یک کسب و کار این است که آنها مشکلات و موانع را دیده و میتوانند به شما راهنمایی های لازم را بدهند. به همین منظور به دنبال منتوری باشید که در کسب و کاری با موضوع و سایز مورد نظر شما تجربه داشته باشد. چراکه افراد زیادی وجود دارند که نام خود را منتور می گذارند بدون آنکه تجربه ای در ایجاد یک کسب و کار و روبرو شدن با چالشهای آن داشته باشند!

باید بدانید که شما هرگز برای انجام کاری از منتورها اجازه نمیگیرید بلکه با دانستن حقایقی که از تجربیات آنان بدست آمده است می توانید بهترین تصمیم را بگیرید.

چند نکته مهم که در برقراری ارتباط موثر با یک منتور باید در نظر بگیرید:

۱. کیفیت منتور مهم است

صرفا داشتن منتورها کافی نیست. اگر می خواهید از داشتن یک منتور استفاده مفید ببرید باید به سراغ افرادی بروید قبلا خود در کسب و کار و صنعت به موفقیت ها و شکست های متعدد برخورده اند. نه کسانی که به واسطه شرکت در استارتاپ ویکند، نام خود را منتور گذاشته اند.

۲. یادگیری یک فرآیند زمان بر است

در نتیجه منتورینگ خوب نیازمند یک ارتباط بلند مدت و پایدار، و برقراری جلسات متعدد و پشت سر هم است. اگرچه افراد با تجربه ای هستند که ۱۰ دقیقه حرف زدن با آنان می تواند طرز فکرمان را به کلی زیر و رو کند اما در کل با یکی دو جلسه نمی توان انتظار داشت که به اشتراک گذاری تجارب به صورت موثر انجام شود.

۳. منتورها سرنخ می دهند، نه بیشتر

منتور های خوب، بر روی مسائل اصلی کسب و کار تمرکز می ­کنند. واقعیت این است که منتورهای ارزشمند، افراد پرمشغله‌­ای هستند. بنابراین وقت نمی کند که در جزییات وارد شود. آن ها مانند یک پیر و مرشدِ طریقت، به ما سرنخ می دهند، چشمانمان را به افق های بلند تر باز می کنند، چاله و چاه را نشان می دهند و ذهن ما را به راه های درست هدایت می کنند. بنابراین نباید از منتور انتظار داشته باشیم که بجای ما کاری کند و یا مشکلی که برای ما پیش آمده است را او حل کند.

 

شما هم نظرتان را بیان کنید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد الزامی با * نشانگذاری شده اند.

*

*