۲۶ تیر ۱۴۰۰  ·   زمان مطالعه 3 دقیقه

سه توصیه مهم برای جذب سرمایه خطرپذیر در شرایط اقتصادی کنونی


این روزها جذب سرمایه خطرپذیر به دلایل مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دشوارتر شده است. بنابراین کسب و کارهای نوپا و استارت آپ ها باید با رویکردهای متفاوتی از پیش، برای تامین مالی کسب و کار خود برنامه ریزی و اقدام کنند.

در ادامه چند توصیه در این باره ارائه می شود:

۱. از نطر زمانی محافظه کار باشید

فرایند تامین مالی از طریق جذب سرمایه، به راحتی می تواند بیش از شش ماه زمان ببرد. در شرایط اقتصادی کنونی، حساسیت و دقت سرمایه گذاران بالاتر رفته و  یافتن سرمایه‌گذار مناسب را زمانبرتر از گذشته کرده است.

قسمت بزرگی از این فرایند، راستی آزمایی (due deligence) است. بنابراین قبل از اینکه وارد این داستان شوید، باید مطمئن شوید که حساب و کتابتان، درست و دقیق هستند. سرمایه گذاران محصولات شما را بررسی می­‌کنند، از تعداد مشتریان می پرسند، عملکزد مالی، درآمد، توانمندی ها و مجوزها و سوابق شما را تجزیه و تحلیل می‌­کنند. این نوع کارها زمان می برد و ممکن است شما را خسته کند. برای اینکه در این روند دچار خستگی نشوید باید همیشه حساب و کتاب ها، مستندات و گزارش های مورد نیاز را آماده داشته باشید چرا که با رشد کسب و کار شما، تعداد مستندات و گزارش های درخواستی به صورت نمایی افزایش می­‌یابد.

۲. تسلیم ارزش­گذاری­‌ها نشوید

ارزش گذاری ها دارند کمتر و کوچکتر می شوند اما این بدان معنا نیست که شما از گرفتن سرمایه اجتناب کنید. در واقع، هر زمان که بازار دشواری وجود دارد، اگر بتوانید در این بازار سرمایه خوبی از سرمایه گذاران جذب کنید ممکن است برای شما مزیت بزرگتری نسبت به رقبایتان حاصل شود.

اگرچه ممکن است ارزشگذاری کسب و کار شما به نسبت سال های گذشته کمتر جذابیت کمتری پیدا کرده باشد اما تصمیم به جذب سرمایه، توجیات مهم دیگری می تواند داشته باشد. مانند گسترش کسب و کار، ارتقاء زیرساخت­ ها برای جذب از مشتریان بیشتر، گرفتن بازار بیشتر، ارتقای برند و جذب نیروهای بیشتر.

۳. به خودتان دروغ نگویید

بدون شک، کارآفرینان افرادی امیدوار و خوش بین هستند. اما این موضوع ممکن است تصمیم­‌گیری آن ها را دچار انحراف کند. واقعیت این است که موانع برای جذب سرمایه بیشتر شده است. در نتیجه باید ارزیابی روشنی از کسب و کار خود داشته باشید.

اگر سودده نیستید و سنجه های درستی ندارید، وقت خود را برای جذب سرمایه تلف نکنید. در سال های گذشته به استارتاپ‌ها گفته می شد که بروید تا جای ممکن سهم خود را از بازار بیشتر کنید و هر چقدر لازم است برای این کار زمان بگذارید. آن زمان همه به جای سوددهی، روی رشد متمرکز بودند. اما این روزها سرمایه گذاران به دنبال سنجه های مالی دیگری نسبت به گذشته هستند.

اما این بدان معنا نیست که ناامید شوید. شاید زمان آن فرا رسیده که گامی به عقب بردارید و روی همه اجزای کسب و کار خود، تجدید نظر کنید. هزینه­‌ها را پایین بیاورید و بر روی بخش­‌هایی از کسب و کار خود تمرکز کنید که از طریق آن می‌­توانید مسائل بزرگتری را حل کنید. کسب و کارتان را راست و ریست کنید، و بعد به دنبال تامین سرمایه بروید.

نوبت شماست

نظر شما چیست؟ آیا در حال جذب سرمایه هستید؟ چه مشکلاتی را در سر راه خود می بینید؟

 

شما هم نظرتان را بیان کنید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد الزامی با * نشانگذاری شده اند.

*

*