۳۱ فروردین ۱۳۹۳  ·   زمان مطالعه 8 دقیقه

گفتگو با بنیانگذار استارتاپ «سدا» مرکز آموزش مجازی موسیقی در ایران


یکی از استارتاپ هایی که در روزهای ابتدایی راه اندازی آن به خوشفکری مراجعه کرده و از خدمات ما استفاده کرده بود، «مرکز آموزش مجازی موسیقی سدا» نام دارد. مایه ی خوشحالیست که این استارتاپ که بستری برای آموزش موسیقی به صورت آنلاین ایجاد کرده و حال آزمایش و تکامل مدل کسب و کار مطلوبش است، در همین ابتدای کار در حال درآمدزایی است و در مسیر رشد قرار گرفته است.

برای بسیاری از ما که علاقه به یادگیری موسیقی داریم اما وقتش را نداریم، سدا، یک راه حل مناسب است.

در ادامه، گفتگوی خوشفکری را با بنیانگذار آن، آقای علیرضا نصیری، می خوانید:

 

معرفی بنیانگذاران و اعضای تیم استارتاپ سدا

سلام، با تشکر از شرکت شما در این مصاحبه، لطفا خودتان را معرفی کنید. از تجربیاتتان بگویید. از تحصیلاتتان. آیا قبلا هم شرکت یا استارتاپی راه اندازی کرده اید؟

– سلام، علیرضا نصیری هستم، ۱۳ سال هست که تو حوزه IT و نرم افزار مشغول به فعالیت هستم. مهندسی نرم افزار از دانشگاه کاشان دارم و تو شرکت های بزرگ نرم افزاری،  پروژه های متنوع کوچک و بزرگ تحت ویندوز و وب مشارکت داشتم.

چه شد که به فکر کارآفرینی و به راه انداختن چنین کسب و کاری افتادید؟ ایده شما به حل چه مشکلی کمک می کند؟

– از سال ۱۳۸۹ در این فکر بودم که در کنار فعالیت های جاری و کاری ام، یک کار غیر نرم افزاری و بیزینسی هم داشته باشم و وارد فضای تجارت الکترونیک اینترنتی بشوم.
لذا کار بررسی و امکان سنجی این طرح را آغاز نمودم که حدودا نزدیک به ۶ ماه بطول انجامید و در این مدت مدل های مشابه خارجی را بررسی نموده و نمونه داخلی نیز با شرح خدماتی که برای طرح متصور بودیم  بررسی کردیم که نمونه داخلی برای طرح نیافتیم.

یکی از دلائلی که جرقه شکل گیری این طرح را در ذهن من ایجاد کرد، مشکلاتی بود که که در سر راه یادگیری موسیقی در ایران عزیزمان وجود دارد، دسترسی به منابع آموزشی موسیقی یکی موانع دستیابی علاقمندان به یادگیری موسیقی است، پس یکی از اهدافمان را برطرف نمودن این مشکل و در دسترس بودن آموزشها بدون زمان و مکان قراردادیم، که تا کنون به این هدف رسیده ایم و امروز که با شما صحبت می کنم، در حدود ۴۵۰۰ عضو از سراسر کشور و حتی ایرانیان خارج از کشور داریم. البته این تعداد فقط اعضاء ثابت ما هستند و دنبال کنندگان ما در شبکه های اجتماعی و کانال های ویدئوئی را به حساب نیاورده ایم.

درگیری های روزمره نیز از دیگر مشکلاتی بود که افراد غالبا بواسطه آن نمی توانستند آموزش موسیقی را دنبال کنند، بدین معنی که فرصت شرکت در کلاس های حضوری را نداشتند که باز هم این طرح این مشکل را حل می نمود و تا حد بسیار زیادی در وقت و زمان هنرجو صرفه جوئی می کرد و هنرجو می توانست در هر زمان و مکان آموزش ها را دنبال کند.

آیا کسب و کار شما یک نفره است یا تیم دارید؟ اعضای تیمتان را معرفی کنید و تخصص هایشان را بیان کنید. اعضای تیم تا چه اندازه با هم هماهنگ و یکدل هستند؟

– سدا توسط یک تیم اداره می شود، که تیم اجرائی شامل ۴ نفر و در حدود ۱۲ مدرس نیز بصورت مستمر مشغول به فعالیت هستند و پاسخگوی سوالات هنرجویان می باشند.

فنی: آقای حسین مبلغ تحصیل کرده نرم افزار هستند و فعالیت های فنی و پشتیبانی سایت را برعهده دارند.

تولید کننده محتوا: خانم ها بهزادی و پورقناد که مسئولیت بروزرسانی و و تولید محتوای آموزشی با ایشان می باشد.

مدرسان دوره ها: آقایان امیرحسین مشتاقی، مجتبی ظریف، علیرضا طباطبائی، احسان پوریان زاده، مسعود تدینی، جلیل سجاد، علی تابع احمدی، مازیار  یزدانی، احمد اسماعیلیان، مهران  ترکیان، قوام طباطبائی و خانم حمیدی که هرکدام در زمینه و رشته خاصی در موسیقی نوازنده و مدرس هستند. در بین مدرسان چهره های سرشناسی هم تدریس می کنند، مانند  آقای علیرضا طباطبائی درامر گروه آریان.

مدرسان سدا

بررسی ایده سدا

خلاقیت و نوآوری در ایده شما چیست؟ آیا نوآوری در یک فناوری است یا نوآوری در بازار؟

–  نوآوری وب سایت ما در نحوه ارائه آموزش هاست، سایتی که بصورت جامع و آنلاین و در قالب های زیر به هنرجویان آموزش موسیقی بدهد بسیار کم است و یا اصلا وجود ندارد:

  • متن و توضیح برای هر درس
  • ویدئو آموزشی برای درس
  • نت برای تمرین هنرجو
  • امکان طرح پرسش و پاسخ در انتهای هر درس و با مدرس دوره
  • پکیج ها و کتاب های آموزشی برای هر دوره بصورت رایگان و قابل سفارش

سعی کردیم کلیه امکاناتی که برای یک هنرجو لازم است تا فراگیری یک ساز را بصورت آنلاین دنبال کند را برایش مهیا کنیم که افزایش هنرجویان و بازدید دوره ها حاکی از این مدعاست که در این امرموفق بوده ایم.

مدل کسب و کار سدا در چند جمله

در یک جمله بگویید، محصول یا خدمات ناشی از ایده شما چه کاری انجام می دهد و چه کسانی برای داشتن یا استفاده از آن حاضرند پول خرج کنند؟

– دوره های آموزشی که  در سایت ارائه شده اند کاملا رایگان هستند ولی هر دوره آموزشی یک پکیج آموزشی دارد که علاقمندان می توانند آنها را سفارش و دریافت نمایند و همچنین در کنار آن می توانند اشتراک طلائی سایت را دریافت کنند و در آن سوالات خود را با مدرس دوره مطرح و پاسخ آنرا بصورت اختصاصی دریافت نمایند.

چگونه می خواهید از ایده تان پول در بیاورید؟

– خوشبختانه پکیج های خودآموز یادگیری موسیقی بازخورد خوبی داشته و در حال توسعه کار و گسترش دوره های آموزشی هستیم. ایده های دیگری نیز برای مباحث بیزینسی و افزایش درآمد  داریم که با جذب سرمایه گذار جامع عمل خواهیم پوشاند.

آیا بازار شما یک بازار محدود و اختصاصی (niche ) است؟ یا یک بازار وسیع تر؟

– یک بازار بسیار گسترده، چرا که عموما بین تمام افراد یک نزدیکی به موزیک وجود دارد و اگر دقت کنید عموما اشخاصی که خودشان علاقمند به موسیقی هستند و خودشان نتوانستند در آن توفیقی حاصل کنند، این امکان را برای فرزندان خود بوجود می آورند.ما هم در مرکز موسیقی سدا سعی کرده ایم که فرآیند آموزش و یادگیری را برای ایشان ساده  کنیم که در زمان و هزینه های خود صرفه جوئی نموده و در هر کجا و با کمترین هزینه بتوانند آموزش های موسیقی را دنبال کنند. در حال حاضر از روستاهای ایران که دسترسی به اینترنت دارند نیز مخاطب داریم و بسته هائی که برای ایشان ارسال می شود، موید این مدعاست.

دوره ها و برنامه های سدا

ارزش اصلی کسب و کار سدا

کدام ویژگی کسب و کارتان را می توان به عنوان مزیت و برتری شما به نسبت رقبایتان نام برد؟ چه چیزی شما و ایده تان را از دیگران متمایز می کند؟

– آموزش رایگان و مجازی موسیقی برای تازه کارانی که می خواهند وارد دنیای موسیقی بشوند و گردآوری دوره های مختلف آموزش و یادگیری موسیقی.

 

هزینه های کسب و کار شما

بیشترین هزینه های شما در حال حاضر چه هستند؟

– تبلیغات، تهیه دوره های آموزشی جدید، هزینه های جاری کارکنان

فکر می کنید چه قدر طول می کشد تا به سود دهی برسید؟

– امیدواریم که با پیوستن یک سرمایه گذار بر روی این طرح کار را گسترش داده و خیلی سریع به سوددهی برسیم.

 

جذب سرمایه برای سدا

تا کنون آیا توانسته اید سرمایه ای از دیگران جذب کنید؟ دوستان؟ آشنایان؟ پدرو مادر؟ اقوام؟ یا انجل ها؟ شرکت های سرمایه گذاری VC چطور؟ چه زمانی؟ چند بار؟

– فعلا با سرمایه شخصی کار را جلو برده ایم، مذاکراتی را در خصوص جذب سرمایه گذار داشته ایم ولی متاسفانه این موضوع در ایران مشکلات خاص خودش را دارد.

اگر کسی پیدا شود که پس از خواندن این مصاحبه حاضر شود ۵۰ میلیون تومان در کسب و کارتان سرمایه گذاری کند، با آن پول چه کارهایی می کنید؟ چگونه آن را خرج می کنید تا به بیشترین سود برسید؟

– تبلیغات، افزایش و گسترش دوره های آنلاین، انجام اقدامات اولیه برای راه اندازی کالج آموزشی موسیقی سدا و ارائه آموزش های حضوری البته نه با مدل آموزشگاه های موسیقی در ایران، بلکه با مدل و روشی نوین و باز هم بر پایه تکنولوژی های نوین و در دسترس.

 

بازاریابی

چگونه در مردم،برای محصولتان تقاضا ایجاد می کنید؟ جایگاه محصول یا سرویس شما در بازار کجاست؟ آیا یک محصول با ارزش و گرانقیمت است  یا یک محصول ارزان با ویژگی های محدود که از دیگران بهتر است؟

– از آنجائی که رقیب جدی نداریم، کمی تنبلی کردیم، چرا که با هر کلمه کلیدی اگر مخاطبان در حوزه آموزش هائی که در سایت داریم در گوگل جستجو کنند به ما میرسند، آنهم از روش های افزایش رتبه و این جور چیزها حاصل نشده، بلکه با تولید محتوای ارزشمند و قابل اطمینان که کاربران نیز آن را تائید نموده اند حاصل شده است.

چه نوع تبلیغاتی استفاده کرده اید؟ یا می کنید؟ کدام بهتر جواب داده است؟

– شبکه های تبلیغاتی، وب سایت های معتبر موسیقی، خبرنامه، sms، کارت ویزیت که هر کدام بازگشت خودش را داشته است ولی تبلیغ در سایت های موسیقی بازخورد بهتری داشته است.

 

نکته آخر

مهم ترین درس یا تجربه ای که تا کنون یاد گرفته اید، چیست؟ توصیه مهم شما برای کسانی که می خواهند در راه شما قدم بگذارند و کسب و کار خودشان را راه اندازی کنند چیست؟

– موفقیت در فعالیت های اینترنتی نیاز به صبر و حوصله دارد و باید در این راه ثابت قدم بود.  بدون تزریق سرمایه و پول، پروژه ها عموما با شکست روبرو خواهند شد. فعالیت های اینترنتی که به یک بیزینس واقعی متصل نیستند و صرفا یک خدمت الکترونیکی را عرضه می کنند و فعالیت های آنها  ترکیبی از تکنولوژی و یک بیزینس نیست، نیاز بیشتری به صبر و حوصله دارند و برای جا انداختن آنها  باید تلاش بیشتری نمود.

با تشکر مجدد از حضور شما در این گفتگو و آرزوی موفقیت روز افزون شما، در پایان هر صحبتی دارید بفرمایید.

– امیدوارم کسب و کارهای اینترنتی  در ایران نیز همانند سایرکشورهای توسعه یافته از مقبولیت لازم برخوردار شده و همانند آن کشورها که یک ایده نو به سادگی با اقبال مواجه می شود، مردم و فرهنگ عمومی به این سطح برسد که ایده ها و کسب و کارهائی که ارزشمند هستند و واقعا ارزش افزوده برای مخاطبان و صاحبان آنها ایجاد می کنند را به راحتی بپذیرند.

 

در این بخش جدید در خوشفکری تعدادی از استارتاپ‌های فعال ایرانی را معرفی می‌کنیم. هدف از این کار که به صورت مصاحبه با بنیانگذاران استارتاپ‌ها می‌باشد، به اشتراک گذاری تجارب استارتاپ‌های مختلف با همدیگر و معرفی گسترده آنان به خوانندگان و مخاطبان عزیز است.

آیا شما هم استارتاپ خودتان را به راه انداخته‌اید یا استارتاپی را می‌شناسید که فکر می‌کنید اینجا باید معرفی شود؟ ثبت درخواست معرفی در خوشفکری

3 پاسخ به “گفتگو با بنیانگذار استارتاپ «سدا» مرکز آموزش مجازی موسیقی در ایران”

  1. کاناپه بادی گفت:

    عالی بود مرسی

  2. ali گفت:

    ممنون بابت این معرفی واقعا لازم بود معرفی همچین سایتی فقط یه مورد تو استارت آپاتون جای سایت ساز پوپش خالیه نمیدونم چرا شاید خودشون نخواستن چون واقعا کار بزرگی کردن .

  3. اذرین وب گفت:

    چقدر خوب امیدوارم پیشرفت کنند.

شما هم نظرتان را بیان کنید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد الزامی با * نشانگذاری شده اند.

*

*