۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۹  ·   زمان مطالعه 4 دقیقه

بوم داستان سرایی


ما همه داستان نویس متولد شده ایم. از زمان پیدایش بشریت، ما از طریق داستانها دانش و اطلاعات به اشتراک گذاشته ایم. ذهن ما با قصه گویی شکل گرفته است. با این وجود، همه نمی توانند مانند «همینگوی» پیش بروند، اما می توان داستان ها را طراحی کرد. بوم داستان سرایی به شما کمک می کند همین کار را انجام دهید.

اگرچه داستان سرایی کسب و کار موضوع جدیدی نیست، اما هنوز هم یک داستان کسب و کار اثربخش، مزیت رقابتی محسوب می شود. بازاریابی می تواند گیج کننده و بیهوده باشد. مشکل معمولاً محصول، خدمات یا ایده یک شرکت نیست بلکه روشی است که ما در مورد آن صحبت می کنیم. داستان پردازی اثر می کند زیرا مغز انسان به سمت شفافیت کشیده می شود و نه سردرگمی.

داستان وسیله ای برای ایجاد حس است و نیز ابزاری قدرتمند برای سازماندهی اطلاعات. داستان پردازی به مشتریان کمک می کند تا مزایای استفاده از محصولات، ایده ها یا خدمات شما را درک کنند. بوم داستان سرایی ایجاد شده است تا ساخت داستانی که مردم به گوش دادن به آن اهمیت می دهند، آسان تر شود.

مانند سایر ابزارهای این مجموعه، بوم داستان سرایی به شما امکان می دهد تا به طور جمعی داستانهایی طراحی کنید که طنین انداز می شوند

بوم داستان سرایی

 

دانلود فایل PDF بوم داستان سرایی

برای دانلود، نام و ایمیل خود را وارد کنید. ما فورا بوم را به ایمیل شما می فرستیم:

ترتیب پر کردن بوم داستان سرایی:

(۱) موضوع: عنوان و موضوع داستان شما چیست؟
(۲) هدف: چه هدفی را دنبال می کنید؟ چرا داستان سرایی می کنید؟
(۳) مخاطب: مخاطب شما کیست؟
(۴) پیش از داستان: مخاطبان شما قبل از شنیدن داستانتان نسبت به موضوع چه حسی دارند؟ چه فکری می کنند و چه می خواهند؟
(۵) صحنه را آماده کنید: فضا را بر اساس احساسات، اخلاقیات یا واقعیت ها بسازید که به مخاطب کمک می کند تا در حس و حال موضوع قرار بگیرد.
(۶) منظورتان را برسانید: پیام اصلی که می خواهید انتقال دهید چیست که به تغییر محسوس در مخاطب کمک می کند؟
(۷) نتیجه‌گیری: استدلال ها، حقایق و حکایات موجود در داستان شما چیست؟ کجا می خواهید آنها را قرار دهید؟
(۸) بعد: مخاطبان شما بعد از شنیدن داستانتان چه حسی دارند؟ چه فکری می کنند و چه می خواهند؟ مشخصا توضیح دهید.

راهنمای گام به گام:

 ۱. قبل از شروع:

با داستان خود چه می خواهید به دست بیاورید؟ چرا می خواهید آن را بازگو کنید؟

۲. هدف‌ شما چیست:

آنچه باید هنگام طراحی داستان خود بدانید این است که باید هدفی داشته باشید. می خواهید مخاطبان شما بعد از آن چه چیزی را بدانند، احساس کنند یا انجام دهند؟ هدف شما باید کاملاً انتخابی باشد: شما در داستان خود بایستی تنها به چند نکته محدود اشاره کنید.

۳. مخاطبان شما چه کسانی هستند:

علاوه بر دانستن هدف، باید درک کنید که مخاطبان شما چه کسانی هستند. آنها به چه اهمیت می دهند؟ چرا آنها باید به داستان شما گوش دهند؟ توجه داشته باشید که مخاطبان مختلف به داستانهای مختلفی احتیاج دارند.

نکته: اگر به دنبال تامین سرمایه برای کسب و کارتان هستید، مشتریان محصول شما لزوماً مخاطب داستان شما نیستند. سرمایه گذار شما نسبت به مشتری محصولتان نیازهای کاملاً متفاوتی دارد.

۴. وضعیت قبل و بعد مخاطبان را ترسیم کنید:

داستان شما اگر اثرگذار است بایستی به نوعی مخاطبان شما را تغییر دهد. اعتقادات، احساسات یا دانش آنها باید بعد از شنیدن داستان شما، دگرگون شود.
ابتدا از خود بپرسید: مخاطب شما قبل از شنیدن داستان شما در مورد هدف شما چه احساسی دارد؟ آیا قبلاً به آن اهمیت می دهد؟ و پس از آن، به این فکر کنید که دوست دارید پس از شنیدن، درباره هدف شما چه فکر کند؟ تلاش برای تعریف آن از دیدگاه مخاطب بسیار مهم است.

۵. خلق داستان:

سعی کنید استدلال هایی مطرح کنید که ممکن است نظر آنها را تغییر دهد و مطمئن شوید که لیستی از نکات منطقی، عاطفی و اخلاقی را در اختیار دارید. »اثبات» شما چیست؟ مثال؟ حکایات؟ مواردی را پیدا کنید که در مخاطبان شما اثر گذار است.

موارد زیر را بررسی کنید:

  • آمار و ارقام: اگرچه منطقی هستند اما می توانند کسل کننده نیز باشند.
  • حکایات: شخصیت و حس حقیقت را به داستان می بخشند.
  • مثال: در نیمه راه بین واقعیتها و حکایات، وضوح را نشان می دهد.
  • استدلال: چه عقاید و منافع منطقی برای این داستان وجود دارد؟ نظر شما چیست؟
  • سرگرم کننده / عاطفی: چیزهایی که شما و تیمتان به آنها علاقه مند هستید چیست؟ و یا شما را عصبانی و یا خوشحال می کند؟ سعی کنید مخلوطی از آنها را پیدا کنید.

 

 

شما هم نظرتان را بیان کنید:

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد الزامی با * نشانگذاری شده اند.

*

*